Kadınları merak ettiği sorulara cevaplar

Neden terlerim? , Ağız kokusu neden oluşur? , Selülitler nasıl geçer? , Ayak tabanlarım neden bu kadar serttir? , Neden ayaklarım terliyor? , Dişlerim neden sararır? , Boyun kırışıklıklarının sebebi nedir? ,

Google Haberlere Abone ol
Kadınları merak ettiği sorulara cevaplar

Kadınları merak ettiği sorulara cevaplar

Kadınlar için en önemli konulardan biri güzelliktir. Güzellik konu olunca ne kadar çok bilgi öğrenmek, o kadar çok kar anlamına gelir. Fakat güzellik konusunda ne kadar çok bilgi öğrenmek, bazı sorunların çözümü için elbetteki daha kolay olur.

Neden terlerim?

Terlemek vücut sıcaklığının düşmesi anlamına gelir. Vücut terlediğinde su kaybetmeye başlar. Alkollü ve sıcak içecek tüketmek , acı yemek , kullanılan bazı ilaçlar terleme sebepleri arasında yer alır. Genetik olarak da terleyen özellikte olabilir. Özellikle koltukaltı , avuç içi , ayaklarda bulunan terlemeden çok şikayetçi iseniz bir dermatoloğa başvurmanız gerekir. Koltukaltı ve avuç içine botoks uygulaması bu bölgede meydana gelen terleme sorunun çözümü olur.

Ağız kokusu neden oluşur?

Dişlerin düzenli fırçalanmaması ağız kokusunun oluşumundaki en büyük etkendir. Bir diğer etken ise ağızdaki çürük dişler ve diş eti iltihabıdır. Ağız kokusunun giderilmesi için bol su tüketmek , sakız çiğnemek , diş ipi ile diş etlerini fazla zorlamadan temizlemek, tarçın tüketmek ağız kokusunu giderir. Ancak bu uygulamalar dışında devam eden bir ağız kokusu varsa diş hekimine başvurulması gerekir.

Selülitler nasıl geçer?
 

Hiçbir kadın portakal kabuğu görünümden memnun değil. Ancak ne yazık ki selülitlerden kurtulmak o kadar kolay değildir. Düzenli egzersiz ile dengeli bir beslenme yardımcı olacaktır. Yağ ve şekeri fazla miktarda kullanmak selülitin başlıca sebebleri arasındadır. Genetik faktörleri de unutmamak gerekir. Bazı zayıf insanlarda ya da mankenlerde selülit görülürken, bazı kilolu insanlarda selülit olmayabilir. Selülit kremleri geçici yardımcıdır, Kafein içeren içecekleri daha az tüketmeyi, bol su içmek, egzersiz yapmak, tuzu azaltmaya da ihmal etmeyin.

Ayak tabanlarım neden bu kadar serttir?
 

Özellikle yaz aylarında giyilen sert sandaletler, çıplak ayakla yürümek, ayak tabanının sertleşmesine yol açar. Ayak tabanına peeling yapmak, sıcak suda beklettikten sonra ponza taşı ile temizlemek gece yatarken nemlendiricili krem çekmek tabanın yumuşamasına yardımcı olur.  Kış aylarında ayağa nemlendirici krem çekip üzerine çorap giyerek uyumak ise yine nemi iyice içeri çekmesine yardımcı olur.

Neden ayaklarım terliyor?

Düzenli olarak banyo alınmasına rağmen ısrarla devam eden ayak kokusu can sıkıcı bir durumdur. Koku oluşmasının nedeni ayak tabanındaki bakterilerdir. Bunlar ter ile karıştığında hoş olmayan bir kokuya dönüşür. Bundan kaçınmak için ayağı terletmeyen ayakkabılar seçmek, kullanılan çorapları bir kez giyip yıkamak ve eczanelerde satılan ayak deodorantları kullanımını tecrübe edebilirsiniz.

Dişlerim neden sararır?

Gün içinde tükettiğimiz kahve, çay, kırmızı şarap türü içecekler diş renginin koyulaşmasına yol açar. Aynı şekilde sigara içmek ve bazı ilaçlar da dişlerde lekelere ve renk bozulmasına neden olur. Dişleri düzenli olarak günde 2-3 kez fırçalamak dişlerin sararmamasına yardımcı olacaktır.

Boyun kırışıklıklarının sebebi nedir?

Tabii yaşlanmakta. Bunun dışında örneğin çok kilo kaybederseniz de boyun bölgesinde sarkma meydana gelebilir. Düzenli nemlendirici uygulamak, yüksek olmayan bir yastık kullanmak gibi yöntemlerle bu bölgedeki kırışıklıkları geciktirebilir.

Neden saçlarım dökülüyor?

Saç dökülmesinin stres, hormonal değişiklikler, demir eksikliği, tiroid, depresyon, genetik gibi çeşitli nedenleri olabilir. Saçları besleyen saç köküdür. Yani çinko ve B vitamininden bolca tüketmek ve doktor tavsiyesi ile alacağınız vitaminler saç kaybının azalmasını sağlayacaktır. Saç dışarıdan uygulanan şampuan ya da serumlar ancak geçici çözüm sağlar. Bundan dolayı saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız bir dermatolog yardım almanız gerekir.

Dudaklarım neden çatlıyor?

Kuru hava dudakların çatlamasına yol açar. Dudakları sürekli yalamak, çatlamış dudakların daha da kurumasına sebep olur. İçeriğinde nemli maddeler olan dudak nemlendiricileri kullanarak dudak çatlamasının önleyebilirsiniz.

Yorumlar