Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir? 13 adımda sağlıklı saçlar

Çok az sayıda şanslı insan gıpta edilecek sağlıklı ve uzun saçlara sahiptir. Çoğu kişi ise sağlıklı saçlara sahip olmak için sürekli bakım yapmak zorundadır. Sizler için sağlıklı ve uzun saçlara sahip olabilmek için uygulayabileceğiniz basit yöntemleri derledik.

Google Haberlere Abone ol
Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir?

Saç bakımı ve saç uzatma teknikleri. Hızlı saç uzatmak ve sağlıklı saçlara sahip olmak için evde uygulanabilecek 13 basit yöntem. Çok az sayıda şanslı insan gıpta edilecek sağlıklı ve uzun saçlara sahiptir. Çoğu kişi ise sağlıklı saçlara sahip olmak için sürekli bakım yapmak zorundadır. Sizler için sağlıklı ve uzun saçlara sahip olabilmek için uygulayabileceğiniz basit yöntemleri derledik.

Hızlı saç uzatmak her kadının hayali. Çok az bir kesim insan gıpta edilecek uzun ve sağlıklı saçlara sahiptir. Çoğu kadın ise sağlıklı görünen saçlara sahip olabilmek için sürekli bakım yapıp çaba harcamak zorundadır. Saçlarınız kısa ise hızlı saç uzatma yöntemleri arıyorsanız, sizler için derlediğimiz haberimize göz atın.

1. Saçınızı sık sık kestirin, evet yanlış duymadınız kestirin

Lady Gaga, Shailene Woodley, Mariah Carey, Tiffani Thiessen ve Glee gibi dünya yıldızlarının kuaförlüğünü yapan ünlü kuaför Michael Dueñas, saçlarının bakımlı ve uzun olmasını isteyen kadınlara sık sık saçlarını kestirmesini öneriyor. 

Dueñas : "Saç uçlarındaki kırılmayı kestirmek saçınızı daha hızlı uzatır." Kırılan saç uçları saçın parlaklığını ve yumuşaklığını kaybetmesine sebep olduğunu söyleyen ünlü kuaför, düzenli bir şekilde saç uçlarının alınması gerektiğini söylüyor.

Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir? 13 adımda sağlıklı saçlar

2. Saç açıcılardan uzak durun

Sarı saçlar birçok kadının hayalidir. Ancak koyu renkli saçlara sahipseniz ve uzun saçlar istiyorsanız saç açıcılardan uzak durmalısınız. New York'ta bulunan sayılı kuaförlerden Cutler Saloon'un sahibi Elizabeth Hiserodt, “Saç yapısı açıcılar ile zarar gördüğünde, saç uzaması durur" diyor. Hiserodt'e göre, ne kadar az kimyasal, o kadar uzun saç.

3. Yatmadan önce saçınızı fırçalayın

Yatmadan önce saç derisine fırçalamak yardımı ile masaj uygulamak saçın doğal nemini ve yağını açığa çıkarır. Her gece uygulanacak bu basit adım saç derisisni ve saçı daha sağlıklı hale getirerek kan dolaşımının hızlanmasını sağlar ve böylece hızlı ve sağlıklı uzayan saçlara sahip olursunuz.

Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir? 13 adımda sağlıklı saçlar

4. Beslenmenize dikkat edin

Uzun ve güçlü saçlara sahip olmak saçınıza hangi ürünleri uyguladığınıza bağlı değildir; aynı zamanda nasıl beslendiğinize bağlıdır. NYC merkezli dermatolog Dr. Francesco Fusco, saçların sağlıklı uzaması için, saçları içten 'beslemeniz gerekiyor” diyor. "Protein alımınızı balık, fasulye, fındık ve meyve tüketiminizi arttırmayı deneyin." Vejeteryansanız, protein yüksek bir diyet sürdürmeyi hedeflemelisiniz. Fusco, yeteri kadar sağlıklı beslenmeyen kadınların sıklıkla “daha ​​fazla saç dökülmesi” yaşadığı konusunda uyarıyor. GoodHousekeeping.com'un beslenme uzmanı Jaclyn London, MS, RD, CDN, A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra çinko ve demir gibi minerallerin ve omega-3 yağ asitlerinin de sağlıklı saçlara katkıda bulunabileceğini ekliyor.

5. Fön makinesinden uzak durun

Isı ile saça şekil vermek saçın doğal yapısını bozarak kırılma ve dökülmelere sebep oluyor. Dünyaca ünlü kuaförlerden Ken Paves, eğer ısı kullanmanız gerekiyorsa, sıcaklığı düşürmeyi tavsiye ediyor. Aksi takdirde, saçınıza zarar verme riskiyle karşılaşırsınız, kırılma ve kıvrılmalara yol açar.

6. Saçlarınızı hergün yıkamayın

Hergün duş al önerilerine kulak asmayın. Uzmanlar saçlarınızı 2-3 günde bir yıkamanızı tavsiye ediyor. Haftada iki ila üç kez saçı yıkamak saçın doğal yağ dengesini korumasına yardımcı oluyor ve saçın kendi kendini onarmasını sağlıyor.

7. Günlük vitamin alın

Yeterli ve dengeli beslenmiyorsanız, vitamin desteği almalısınız. Dr. Fusco'ya, hergün beslenmeye ilave edilecek B ve C vitaminlerinin cildin ve saçın beslenmesini sağlayarak güçlendireceğini söylüyor. Dr. Fusco, böylece daha parlak bir cilde ve sağlıklı saçlara kavuşursunuz, diyor.

8. Duşunuzu soğuk su ile bitirin

Sıcak su sadece cildinize değil saçlarınıza da zarar verir. Saçlarınızı daima ılık su ile yıkayın. Ve duşu bitirmeden önce mutlaka soğuk su ile durulayın.

Hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir? 13 adımda sağlıklı saçlar

9. Islak saçı tararken dikkat edin

Saçlar ıslak olduğunda kırılmaya daha duyarlıdır, ancak kesinlikle duştan sonra biraz açmanız gerekiyorsa , dişleri daha açık bir tarak kullandığınızdan emin olun. Brooklyn'deki Kennaland salonundaki stilist Davey Partain , “Geniş aralıklı bir tarak kullanılması püf noktadır” diyor . Ayrıca tekniğin, araç kadar önemli olduğunu da belirtiyor. "Uçlardan hafifçe fırçalayın ve yavaş yavaş yukarı doğru ilerleyin. Ve sadece üst katmanı fırçalamayın, alt kısımdaki saçları da fırçalayın."

10. Uzmanlar minoksidil öneriyor

Minoksidil, FDA onaylı ve saç dökülmesini durdurmaya yardımcı olduğu kanıtlanmış ve ambalajlama talimatlarına göre sürekli kullanım ile saç uzattığı kanıtlanmıştır. Minoksidil hakkında detaylar:  Minoksidil (Minoxidil) 

11. Detoxu bırakın

Detoxun ne kadar faydalı olduğu söylensede saç bakım uzmanları bu konuda farklı düşünüyor. Uzman Dueñas'a göre, detox yapmak saçlar için korkunç bir şey çünkü vücut besinlerden mahrum bırakılıyor. Dueñas: "Bir hafta bile detox yapsanız, saçlarınızın güçsüzleştiğini ve uzamasının yavaşladığını göreceksiniz"

12. Yastık kılıfınızı değiştirin

Yastık kılıfınızın bile saç uzamasında önemli olduğunu biliyor muydunuz? New York'taki Spring Street Dermatology'de bir doktor olan Jesleen Ahluwalia, “İpek yastık kılıfı saçlardaki kırışma ve kırılmayı önlüyor” diyor. Saçlarınız ne kadar az kırılırsa saçlarınız o kadar uzun olur. 

13. Cildinize dikkat edin

Saçınızda kullandığınız ürünleri önce cildinizde deneyin. Eğer cildinizi kurutan, soyan ve yağlı hissettiren bir ürünse uzak durun. Saç derinizde cildinizin bir parçası eğer saç kökleri tıkanır, kurur ve yıpranırsa saçlarınız uzamaz.

Yorumlar

Ilayda Sogan suyu en etkili
Hande Uludağ Saçlarım hiç hızlı uzamıyordu. Keratin saça iyi geliyor, saçın temel maddesi dedikleri için keratin yüklemesi yapmaya karar verdim. İnternette patentli doğal keratin bakım seti olan liquid keratine denk geldim. Alıp kullandım ve çok faydasını gördüm. Saçlarım çok hızlı uzadı.
Nuray yıldırım Ben saçlarıma bakım olarak keratineczanesi 'nin keratin onarıcı full setini kullanıyorum çok memnunum hem doğal bir ürün hem de saçlarım bakımlı oluyor. tavsiye ederim.