Hamilelikte cilt bakımı

Cilt bakımı kadınlar için hamilelikte de önemlidir.Ancak hamilelik sırasında kullanılan bazı sivilce ilaçları, tüy giderme maddeleri ve diğer cilt bakım ürünleri güvenli olmayabilir.

Google Haberlere Abone ol
Hamilelikte cilt bakımı

Cilt bakımı kadınlar için önemlidir. Hamilelik esnasında da kadınlar her zamanki gibi bakımlı ve güzel olmak ister. Fakat hamilelikte yediğimiz içtiğimiz şeylere nasıl özen gösteriyorsak cildimiz için kullandığımız ürünlerede o derece dikkat etmek gerekir.

cilt bakım kremleri ve losyonlar deri tarafından emilerek kana karışır.Özelliklede hergün düzenli olarak kullanılan bu maddeler bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Kaliforniya UCLA Tıp Merkezinde Dermatolog olan Susan Goodlerner, anneleri kullanıkları maddelere iki kat daha fazla özen göstermeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Goodlerner, özellikle birkaç ürün kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalası gerektiğini söyledi.

AKNE KREMLERİ

Hamilelik esnasında kormonlar üst seviyede seyrettiğinden glikolik asit ve topikal antibiyotikler (klindamisin ve eritromisin) kullanmak sıkıntı doğurmayabilir fakat A vitaminini kulanmaktan kaçınmak gerekir. Goodlerner, anne adaylarına özellikle A vitamini (Retin-A) kullanmaktan kaçınmaları gerektiği konusunda uyarıyoruz. Çünkü bu vitaminlerin oral kullanımını doğum kusurlarına sebep olduğu kanıtlanmıştır, dedi. Ayrıca uzman dermetolog, anne hamile kadınların salisilik asit ve benzoil gibi maddeler içeren ürünleri de kullanmadan önce doktora danışmaları gerektiği konusunda uyardı.

TÜY GİDERİCİ ÜRÜNLER VE CİLT AYDINLATICILAR

Özellikle hamileliğin ilk  3 - 4 ayında tüy giderici ürünlerden uzak durmaları gerektiğini hatırlatan Goodlerner, ilk birkaç ay anneleri tüy sorununu eski yöntemlerle gidermesi gerektiğini söyledi. İlk dört ay boyunca bebğin organlarının geliştiğini hatırlatan uzman henüz tüy giderici ve cilt ağartıcı maddelerin bebeğe zarar verdiğine dair herhangi bir kanıt olmasa da dikkat edilmesinde fayda var dedi. Goodlerner, cilt ağartıcı ürünlerin içeriğinde hidrokuinon bulunduğunu ve bu maddenin hamilelikte kullanımının zararlı olup olmadığının kanıtlanmadığını söyledi.

GÜNEŞ KORUYUCULAR

Özellikle hamilelik döneminde cildin iki kat daha hassas olduğunu vurgulayan uzman, hamilelik döneminde güneş kremi kullanılması tavsiyesinde bulundu. Ancak, içeriğinde oksibenzon gibi östrajen etkisi yüksek maddelerin bulunmadığından emin olmak gerektiğinin altını çizen Goodlerner, eğer tamamen risklerden kaçınmak istiyorsanız kimyasal olmayan güneş koruyucu kremler kullanın, uyarısında bulundu.

Yorumlar