Evlilikle ilgili en çok söylenen yalanlar

Evlilikle ilgili en çok söylenen yalanlar

Google Haberlere Abone ol
Evlilikle ilgili en çok söylenen yalanlar

Evlilikle ilgili en çok söylenen yalanlar

Evlilik kararı belki de hayat boyunca en zor alınan kararlardan biridir. Sevdiğiniz kişinin doğru insan olup olmadığı, gerçekten mutlu olup olmayacağınız, boşanmak sorunu ile yüz yüze kalmak korkusunu düşünmeden edemeyiz. Ancak herkes her şeyi çok fazla düşününce ve kendi düşüncelerini tek doğru budur edasıyla savunmasından dolayı"Evlilik" denilince tüylerin diken diken olmasına sebep oluyor.

"Mutlu bir evlilik için asla tartışma yaşanmaması gerekir."

Buna gerçekten inanıyor musunuz? Dünyanın en mutlu çiftlerinin böyle bir noktada fikir anlaşmazlığı yaşadığı konusunda hem fikiriz! Hem de ne demişler? Tartışma ilişkinin tuzu biberidir.

Tabii ki arada yaşanan tartışmalar evliliğin tuzu biberidir. Ancak olayın içerisine şiddet girdiğinde tahammül edilemez bir hal alır. Her evlilikte fikir ayrılıkları yaşanabilir. Bu sebeple tartışmasız bir evlilik arayışında olmamalısınız.

Yapılan araştırmalar sonucunda çiftler arasında yaşanan tartışmalar ve fikir ayrılıklarının birbirlerini daha iyi tanımalarına neden olduğu ortaya çıkıyor. Başınızdaki mükemmellik algısını bir kez daha gözden geçirmeniz gerekecek.

"Çocuklu çiftler diğerlerine göre daha mutlu olurlar."

Çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk ister. Bunun her ebeveyn farkındadır. Çiftler evin içerisinde çocuk olduktan sonra daha az vakit geçirirler. Ancak bu demek değildir ki çocuk aşkı öldürüyor! Çocuksuz çiftlerin daha iyi anlaştığı koca bir yalandır.

"Eşlerin cinsel yaşamları sıkıcı olur."

Tabii ki, yine her şeyin size bağlı olduğu bir durumdur. Sırf hep aynı kişiyle birlikte olursunuz diye bu onun sıkıcı olduğu anlamına gelmez. Cinsel hayatınızı şekillendirmek ve sıkıcı olmamasının sağlamak elinizdedir. Üstelik evli kadınlar kendilerini güvende ve iyi hissettiği için cinsel hayatlarında daha istekli olurlar.

"Evlenmeden önce birlikte yaşamak boşanma ihtimalini azaltır!"

Boşanma olasılığı her evlilik için aynı orandadır. Kimse evlenmeden boşanıp boşanmayacağını tam olarak tahmin edemez. Evlenmeden önce aynı evde yaşayan çiftler birbirlerinin ev hayatlarını evlenmeden önce görmüş olurlar. Bu daha çok Avrupa ülkelerinde yaşanan bir durumdur. Müslüman ülkelerde evlenmeden önce birlikte yaşamak doğru sayılmaz.

"Eğer eşini gerçekten seviyorsan, tutku asla bitmez!"

Gerçekten aşık olarak evlilik yaptıysanız tutkunuz asla bitmez. Evlilikle birlikte çiftler birbirlerinin yeni huylarını tanıdıkça tutkunuz bazen azalabilir. Ancak aşkınız ve sevginiz evliliğinizi ayakta tutacaktır.

Yorumlar