Boyadan yıpranan saçlar için maske

Boyadan yıpranan saçlar için maske , boyadan zarar gören saçlara ne yapılır , saç maske tarifi , bitkisel boyalar

Google Haberlere Abone ol
Boyadan yıpranan saçlar için maske

Boyadan yıpranan saçlar için maske

Boyadan zarar gören saçlar sağlıklı görünüşünü kaybedere cansızlaşır ve mat bir görünü kazanır. Saç köklerinden uçlarına kadar bütün saçı etkiler. Saç boyarken kimyasal içerikli boyalar saça büyük zarar verir. Baya seçerken organik boyalar kullanmayı tercih etmelisiniz. Yanmış , yıpranmış ve zarar görmüş saçların yeniden canlanmasını ve eski sağlığına kavuşması için evde uygulayabileceğiniz kolay maske tariflerinde faydalanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tatlı badem yağı
  • 1 adet yumurta sarısı

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Öncelikle saç diplerinden uçlara kadar yedirin. 2 saat kadar maskeyi saçınızda bekletin. Ardından saçlarınızı soğuk su ile durulayın ve sonra şampuanlayın.  Bu uygulamadaki önemli nokta ilk durulamada soğuk su kullanmanızdır. Sıcak su ile yıkandığından yumurtanın kokus kalıcı olabilir.

Malzemeler:

  • 1 bardak buğday
  • 5 bardak su
  • Yarım çay bardağı Hint yağı

5 bardak su içerisine buğdayları ekleyerek kaynamaya bırakın. Ardından suyunu süzün ve buğdayları ezin. Ezilen buğdaylara Hint yağını ekleyin ve karıştırın. Maskeyi saçınıza uygulayın ve 1 saat bekletin. Ardından saçlarınızı durulayın. Bu bakım maskesi ile boyadan zarar görmüş saçlarınızın değişime uğrayacağını hissedeceksiniz.

Yorumlar