Botoks nasıl yapılır, zararlı mı, fiyatları?

Botoks, iğne ile enjekte edilen ve içeriğinde botulinum toksin adı verilen bakterilerin bulunduğu bir ilaçtır. Estetik bir uygulama olan botoks kısa süren bir işlemdir.

Google Haberlere Abone ol
Botoks nasıl yapılır, zararlı mı, fiyatları?

Botoks adını aldığı, içeriğinde botolimun toksin adı verilen bakterilerin bulunduğu ve iğne ile enjekte edilen bir ilaçtır. Estetik cerrahi yöntemi olan botoks özellikle kadınların tercih ettiği bir uygulamadır. Genellikle ilerleyen yaşın getirisi olan kırışıklıkların azaltılması için uygulanan botoksu daha çok kadınlar tercih ediyor olsa da son günlerde erkeklerin de uyguladığı estetik müdahaleler arasına girdi.

İşlemin çok kısa sürede ve ağrısız gerçekleşmesi botoks yaşının hiç gerek olmadığı halde 15'e kadar düşmüş olmasına sebebiyet verdi.

Botoks hangi bölgelere uygulanır

  • Koltuk altı bölgesi (Terleme sorununu gidermek için)
  • Göz kapakları
  • Alın
  • Göz çevresi
  • Kaş
  • Kaş ortası çizgileri
  • Eller
  • Kaz ayağı

Hamileyken botoks yaptırılır mı?

Bu konuda kanıtlanmış net bilgiler olmasa da uzmanlar hamilelik döneminde botoks yaptırılmaması konusunda uyarıyor.

Botoks hangi aralıklarla yapılır?

Botoks etkileri kalıcı değildir. Bu sebeple botoks yaptırmayı tercih eden kişiler genellikle belli bir süre sonra tekrar yaptırma ihtiyacı hissederler. Botoks etkisi yaklaşık 4 ay ile 6 ay arasında sürer. Aynı görüntüye tekrar kavuşmak isteniyorsa 4 ay ya da 6 ay sonra işlem tekrar edilebilir.

Botoks 2019 fiyatları ne kadar?

Botoks pahalı bir uygulama değildir. Kaslara enjekte edilen Botolimun toksin enjeksiyon maddesinin bir kutusu yaklaşık 500 Türk Lirası civarındadır. Uygulama fiyatları ise merkezden merkeze farklılık göstermektedir.

Botoksun zararları

Botoks direk kasların içine enjekte edilerek, kasın hareket kabiliyetini geçici bir süre engeller. Böylece kasların hareketinden dolayı oluşan çizgilerin hafifilemesi ve giderilmesi sağlanır.  Botoks genellikle yüz bölgesinde uygulanır. Kaş kenarları, göz çevresi, alın, dudak çevresinde oluşan çizgilerde tercih edilen bir yöntemdir. İçinde yılan zehiri olduğu söylentileri yaygın olsa da aslında botolimun bakterilerinin ürettiği toksinlerden oluşan bir ilaçtır.

Genellikle basit bir işlem gibi gözüken botoks aslında basite alınacak bir uygulama değildir ve işişn ehli kişiler tarafından uygulanması şarttır. Aksi takdirde dönüşü olmayan sağlık sorunları ile karşı karşıya gelmek mümkündür. 

İşin uzmanları tarafından uygulanan botoks genellikle kötü sonuçlar doğurmasa da yapılan son araştırmalar botoksun insan sağlığına zararlarını ortaya koydu. Salgılanan toksinlerin beyne zarar verebileceğini açıklayan Amerika'lı bilim adamları botoks için kaslara enjekte edilen maddenin beyne ulaştığını saptadı.

Fareler üzerine yapılan çalışmda botoks maddesinin beyne ulaştığı saptandı. Ancak farelerin insan fizyolojisinden farklı lduğunu da belirten uzmanlar insanlarda aynı sonuç doğmayabilir dedi. Hala net bir sonuç ortaya koyamayan uzmanlar, yinede botoks yaptırıken çok titiz davranılması gerektiğini belirtti.

botoks nasıl uygulanır, zararlı mı