Juul elektronik sigara ABD'de yasaklandı.

Juul elektronik sigara ABD'de ilgili devlet kurumu tarafından yasaklandı. Yasaklanma gerekçesi ise özendirici ve halk sağlığına zararlı oluşu gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Juul elektronik sigara ABD'de yasaklandı.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), elektronik sigara üreticisi Juul'un ürünlerinin gençlerde içicilik oranını artırdığı gerekçesiyle piyasadan kaldırılmasına karar verdi. FDA Başkanı Robert Califf, yaptığı açıklamada, "Juul, genç yaştaki içiciliğin artmasında çok fazla rol oynuyor" ifadesini kullandı.

Juul marka sigaraların ABD piyasasından kaldırılacağını belirten Califf, böylece piyasadaki sigara ürünlerinin FDA standartlarında olmasını sağlayacaklarını söyledi.

FDA, şirket tarafından sağlanan verileri yaklaşık iki yıl inceledikten sonra, ürünlerinin halk sağlığına uygunluğunu gösterecek “yeterli kanıta sahip olmadığını” ifade etti.

Juul şirketi, ürünlerinin "halk sağlığının korunmasına uygun" şekilde yasal standardı karşıladığını ve karara katılmadıklarını açıkladı.

Juul, geçen yıl Kuzey Carolina eyaletinde gençler arasında nikotin bağımlılığına neden olduğu gerekçesiyle açılan davada 40 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.

FDA, Ocak 2020'de meyve, şeker, nane ve tatlı aromalı tüm elektronik sigaraların üretim ve satışlarının yasaklandığını duyurmuş, kararın tatlandırılmış elektronik sigaraların çocuklar ve gençler arasında son derece yaygın hale gelmesinden dolayı alındığı kaydedilmişti.

ABD hükümeti verilerine göre, ülkedeki her 4 lise öğrencisinden biri, yasak olmasına rağmen elektronik sigara kullanıyor.

Biden yönetimi, önlenebilir kanser ölümlerini azaltmak için insanların sigarayı bırakmalarını teşvik etmeye çalışıyor. Sigaralarda ve diğer tütün ürünlerinde daha az bağımlılık yapmak için maksimum nikotin seviyesi belirleyen bir kuralın getirilmesi de planlanıyor.


 

Yorumlar