Julia Ituma neden öldü? Julia Ituma kimdir, nerelidir, neden öldü?

Julia Ituma'nın neden ve nasıl öldüğü merak konusu oldu. İstanbul'da kaldığı otel odasında ölü bulunan Ituma'nın ölüm haberi sevenlerini ve yakınlarını üzdü. Peki, Julia Ituma neden öldü? Julia Ituma kimdir, nerelidir, neden öldü?

Google Haberlere Abone ol
Julia Ituma neden öldü?

Julia Ituma neden öldü? Julia Ituma kimdir, nerelidir, neden öldü? İtalyan voleybolcu Julia Ituma, Eczacıbaşı Dynavit maçı sonrası İstanbul’da kaldığı otelde hayatını kaybetti. Spor dünyası bugün acı bir haberle uyandı. İstanbul'da maç için gelen İtalyan bir sporcu henüz 18 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberi alan yakınları  ve sevenleri son derece üzüldü. Peki, Julia Ituma neden öldü? Julia Ituma kimdir, nerelidir, neden öldü?

JULIA ITUMA NEDEN ÖLDÜ?

İtalya’nın Igor Gorgonzola Novara takımında forma giyen voleybolcu Julia Ituma, takımının Eczacıbaşı Dynavit ile oynadığı maç için gittiği İstanbul'da hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Ituma’nın dün gece takımın konakladığı otelde pencereden düştüğü bildirildi.

Eczacıbaşı Dynavit’in 3-0 kazanarak kazandığı CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçı sonrası, İtalyan oyuncunun hayatını kaybettiği haberi geldi. İtalyan haber ajansı Adnkronos, olayın sabaha karşı saat 04.00 sularında gercekleştiğini, Ituma’nın cansız bedeninin saat 05.00 civarı bulunduğunu yazdı.

Kamu yayıncısı Rai, ‘’Genç voleybolcunun ölüm nedeni net değil, intihar tezi dışlanmıyor’’ dedi.

Igor Gorgonzola Novara takımından yapılan açıklamada, “Julia Ituma'nın erken ölümü derin bir acı uyandırdı” denildi.

Kulüp, olayın Türk polisi tarafından incelendiğini, Ituma ve yakınlarına saygı gereği soruşturma bitene kadar yorum yapılmayacağını duyurdu.

Julia Ituma neden öldü Julia Ituma kimdir, nerelidir, neden öldü
Julia Ituma neden öldü Julia Ituma kimdir, nerelidir, neden öldü

 

İtalya Voleybol Federasyonu bugünden itibaren Pazar gününe kadar oynanacak tüm voleybol maçlarında Julia Ituma anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması kararı aldı.

Federasyon Başkanı Giuseppe Manfredi, "Sadece voleybol dünyasını değil, tüm İtalyan sporunu etkileyen bu trajedi hepimizi dehşete düşürdü" dedi.

Ituma’nın ölüm haberi İtalya’da haber sitelerinde ‘’İtalyan voleybolunda şok’’, ‘’Trajedi’’ gibi başlıklarla yer aldı.

Voleybol erkekler milli takımının eski antrenörü, Demokratik Parti milletvekili Mauro Berruto, Ituma’nın ölüm haberini sosyal medyadan, ‘’Igor Novara'nın 18 yaşındaki voleybolcusu Julia Ituma'nın trajik ölümü beni şok etti’’ mesajıyla paylaştı.

Berruto, oyuncunun ailesine, kulübe ve tüm İtalyan voleybol camiasına taziyelerini iletti.

Nijerya asıllı bir ailenin çocuğu olarak 8 Ekim 2004’te İtalya’da doğan Julia Ituma, Igor Gorgonzola Novara'ya sezon başında transfer olmuştu.

Igor Gorgonzola Novara'da milli voleybolcu Ebrar Karakurt da forma giyiyor.

Yorumlar