Judo: Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig

- Kadınlarda ve erkeklerde birinciliği Rus ekibi Yawara Neva kazandı

Google Haberlere Abone ol
Judo: Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig


ANKARA (AA) - Judoda Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig müsabakaları Ankara'da sona ererken, erkeklerde ve kadınlarda mutlu sona Rus ekibi Yawara Neva ulaştı.

Organizasyonun akşam bölümünde final müsabakaları yapıldı. Kadınlar finalinde İspanya'nın Valencia ile Rusya'nın Yawara Neva, erkeklerde de Rusya'dan Yawara Neva ile New Stream ekipleri mücadele etti.

Kadınlarda Rus temsilcisi Yawara Neva, final karşılaşmasında İspanya'nın Valencia takımını 3-2 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. İspanyol temsilcisi de gümüş madalyada kaldı.

Erkeklerde ise Rus temsilcisi Yawara Neva, finalde başka bir Rus takımı New Stream'i 4-1 mağlup ederek, mutlu sona ulaştı. New Stream ise ikinci sırada yer aldı.

Geçen yıl silahlı saldırıda yaşamını yitiren Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvada, kadınlarda ve erkeklerde 2 Rus takımı başarılı oldu.

Bu arada, erkeklerde Türkiye'yi temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise şampiyonayı 7. sırada tamamladı.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rus Yawara Neva takımı sporcularına madalyalarını takdim etti.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, erkeklerde ikinciliği elde eden Sporting Lizbon, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da kadınlarda gümüş madalya kazanan İspanya'nın Valencia ve erkeklerde ikinciliğini kazanan New Stream takımına madalyalarını verdi.

Yorumlar