Jeffrey Dahmer yaşıyor mu, öldü mü, kimdir?

Jeffrey Dahmer yaşıyor mu, kimdir, gerçek mi yoksa tamamen Netflix dizisinde ortaya konulan kurgusal bir karakter mi sorusu dizinin seyircisi tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Jeffrey Dahmer yaşıyor mu, öldü mü, kimdir?

Jeffrey Dahmer yaşıyor mu, Dahmer kimdir, gerçek mi, dizide hikayesi anlatılan kişi gerçek hayatta yaşamış mı, gerçekten böyle bir yamyam bu dünyadan gelip geçti mi yoksa tamamen kurgusal bir karakter mi? İşte Dahmer hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

JEFFREY DAHMER YAŞIYOR MU, ÖLDÜ MÜ?

Netflix tarafından yayınlanan "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" isimli dizide seri bir katilin hayatı ve yaptığı vahşetler konu alınıyor. 

Diziyi izleyenler, Dahmer'in işlediği suçlara, evine gelen erkekleri nasıl hedef aldığına ve Dahmer'in şüpheli davranışları konusunda polisi uyarmaya çalışan Glenda Cleveland adlı bir kadına tanıklık ediyor.

Dahmer kimdir, gerçek mi?
Dahmer kimdir, gerçek mi?

 

Dizi, ilk haftasında Squid Game'den bile fazla izlenen dizi, Netflix'te yayınlandığı ilk beş günde 196.2 milyon saat izlendi. Böylece Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Netflix'te ilk haftasında en çok izlenen dizi oldu.

İşte Amerika'nın en kötü şöhretli seri katillerinden biri olan Jeffrey Dahmer'in hayatı:

Senrayoya göre ABD'de yaşamış vahşi bir cani olan Dahmer, birçok insanı gözünü kırpmadan öldürmüş. 

Seri katilleriyle ünlü Amerika'da aslında böyle bir hikaye hiç de şaşırtıcı gelmiyor.  

Dahmer kimdir, gerçek mi
Dahmer kimdir, gerçek mi

 

Tam adı Jeffrey Dahmer olan bu karakter senaryoya göre, iddiaya göre 21 Mayıs 1960 yılında ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee şehrinde dünyaya gelmiş. 

Daha çocuk yaşta içine kapanmış, çevresiyle ilişkisini kesmiş, tuhaf bir kişilik olmuş. 

İddiaya göre Dahmer, işlediği cinayetlerde kurbanlarının etlerini parçalayarak yiyormuş. Öncesinde ise kurbanlarına tecavüz ediyormuş.

Dizide Dahmer karakterini canlandıran oyuncu Evan Peters'tir.

DAHMER GERÇEKTE KİMDİR?

Jeffrey Lionel Dahmer 21 Mayıs 1960 tarihinde Wisconsin'de dünyaya geldi.  Lionel ve Joyce Dahmer'ın oğlu olarak dünyaya gelen Dahmer, 14 yaşında cinayet ve nekrofili üzerine hayaller kurmaya başladığını itiraf etti.

Daha sonra babasının zoruyla disipline girmesi için orduya yazılan Dahmer, bir yıl içinde ordudan atıldı. Amerikalı seri katil ve tecavüzcüdür.

Liseden mezun olduktan kısa bir süre sonra konsere gitmek isteyen bir otostopçuyu arabasına alan Dahmer, onu ailesinin evine götürdü. Evi terk etmeye çalışan otostopçuyu bir süre oyalayan Jeffrey en sonunda adamın kafasına vurarak onu boğdu.

Dahmer, 1993 yılında Inside Edition'a verdiği bir röportajda, "Bunun yanlış olduğunu her zaman biliyordum. İlk cinayetim planlı değildi" açıklamasını yaptı.

Dahmer kimdir, gerçek mi
Dahmer kimdir, gerçek mi

 

Dahmer, özellikle 1987 ve 1991 arasında yoğun olmak üzere, 1978 ve 1991 arasında, çoğu Asya ve Afrika kökenli 17 adamı ve erkek çocuğunu öldürdü.

Cinayetleri genel olarak tecavüz, işkence, parçalama, nekrofili ve yamyamlık gibi suçlarla beraber işledi.

Dahmer, 1978'de ilk kurbanını öldürdü. Dahmer, 1993 yılında Inside Edition'a verdiği bir röportajda, "Bunun yanlış olduğunu her zaman biliyordum.

İlk cinayetim planlı değildi" açıklamasını yaptı.

Polis, Dahmer'in komşusu Glenda Cleveland'dan çok sayıda ihbar almasına rağmen, kurbanlardan biri Dahmer'in dairesinden kaçana kadar onu yakalayamadı. O kaçan kurban Tracy Edwards'tı.

Tracy, 22 Temmuz 1991'de Jeffrey'nin evinden kaçtı ve polis onu bir bileğinden kelepçeler sarkar halde sokaklarda dolaşırken gördü. Tracy, daha sonra polisi kelepçelerin kilidini almak amacıyla Dahmer'in dairesine götürdü. Polis, anahtarları bulmak için yatak odasını aradığında Dahmer'in çektiği rahatsız edici Polaroid fotoğrafları buldu. Bu fotoğraflarda Dahmer'in kurbanlarının cesetlerini çıplak ve rahatsız edici bir şekilde konumlandırdığı görülüyordu.

Dahmer'in tutuklanmasının ardından daireyi daha detaylı aramak için seri katilin evine gelen polis, kurbanlarını uyuşturmak için kullandığına inanılan kloroform, erkeklerin cesetlerini eritmekle birlikte iskelet kalıntılarını korumak için bir varil dolusu asit, bıçaklar, bazıları buzdolabında saklanan parçalanmış vücut kalıntıları ve kurbanların cesetlerine ait fotoğraflarla karşılaştı.

Jeffrey Dahmer kurbanlarıyla genellikle barlarda, otobüs duraklarında, alışveriş merkezlerinde ve yetişkin kitapçılarında buluşuyordu. 

Dahmer, 1978 ve 1991 yılları arasında 16 kişiyi daha öldürdü. Seri katil Dahmer'in nekrofili ve yamyam olduğu biliniyor.

Dahmer, 1992 yılında görülen davada 15 kez birinci derece cinayetle suçlandı ve tüm suçlamalardan kabahatli bulunarak 15 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Dahmer, tutuklanmasından üç yıl sonra, 28 Kasım 1994'te, tutuklu olduğu Columbia Correctional Institution'da bir başka mahkûm tarafından kafasına aldığı ağır bir darbe sonucu hayatını kaybetti.

EN ÇOK MERAK EDİLEN KONU: KARDEŞİNE NE OLDU?

Jeffrey Dahmer'in bir de kendinden 6 yaş küçük, David adında bir erkek kardeşi bulunuyor. David 12 yaşındayken Dahmer ailesinin dağılmasıyla iki kardeşin birbirinden ayrıldığı, David'in annesiyle gittiği, Jeffrey'in ise babasıyla kaldığı biliniyor.

Jeffrey, 1991 yılında tutuklandığında David Cincinnati Üniversitesi'nden mezun oldu. Abisiyle "bütün bağlarını kesmeye" karar veren David, hiçbir duruşmaya katılmadı. 2004 itibarıyla iki çocuğu olduğu aktarılan David'in adını değiştirdiği ve kameralardan uzak sessiz bir hayat yaşadığı biliniyor.


 

Yorumlar