İzmit yürüyüş yolunda minikler konser verdi

İzmit Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK yaz kurslarına katılan gitar sınıfı öğrencileri İzmit yürüyüş yolunda mini konser verdi.Aralarında down sendromlu öğrencilerin bulunduğu gitar kursu öğrencileri,...

Google Haberlere Abone ol
İzmit yürüyüş yolunda minikler konser verdi

İzmit Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK yaz kurslarına katılan gitar sınıfı öğrencileri İzmit yürüyüş yolunda mini konser verdi.

Aralarında down sendromlu öğrencilerin bulunduğu gitar kursu öğrencileri, gitar çalıp, şarkı söyleyerek yürüyüş yolunda vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Konsere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, öğrencilerle birlikte şarkı söyleyerek alkışlarıyla desteklediler.

Konserin herkes için ayrı bir anlam taşıdığını belirten belediye yetkilileri, “Belediyemiz her zaman engelli dostu bir belediyedir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan tarafından hayata geçirilen projelerle Engelli Dostu Belediye ve Şehir unvanlarını almaya hak kazandık. Bu projemiz de belediyemizin hayata geçirdiği çalışmalardan sadece bir tanesi. Öncelikle öğrencilerimizin hiçbirine engelli demiyoruz. Bizim için hepsi engelsizdir. Çocuklarımız bizim için özel çocuklardır. Down sendromlu öğrencilerimden oluşan sınıfımızın mevcudu 20’dir. İZMEK’te gitar kursuna gelen, eğitim alan farklı sınıflardaki öğrencilerden oluşan karma bir grup kurarak “Biz Engelleri Aştık, Ya Siz?” sloganıyla başladık. Öğrencilerimizle böyle bir etkinlik düşündük. Gerçekte bir engel olmadığı, engelleri bizlerin koyduğu bilinciyle, farkındalık yaratmak amacıyla etkinliğimizi hayata geçirdik” dediler.

Kursun çocuklarına çok önemli katkılar sağladığını belirten aileler ise başta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a ve emek veren herkese teşekkür ettiler.

Yorumlar