İzmir'e neden kar yağmıyor uzmanlar ne diyor?

İzmir'e neden kar yağmıyor uzmanlar ne diyor, İzmir'de karın tutmaması ya da hiç yağmaması ne ile açıklanıyor? İşte uzmanların konu hakkındaki açıklaması:

Google Haberlere Abone ol
İzmir'e neden kar yağmıyor uzmanlar ne diyor?

İzmir'e neden kar yağmıyor uzmanlar ne diyor? İstanbul'a kar yağışı sonrasında İzmirliler "neden buraya kar yağmıyor" diye sormaya başlıyor. Özellikle de kentin merkezinde oturanlar hiçbir zaman kar yağışı görmüyor. Kar yağsa bile yeri tutmuyor. Peki, bunun nedeni nedir, İzmir merkeze neden kar yağmıyor? 

Konuyla ilgili bir soru üzerine açıklama yapan Prof. Dr. Orhan Şen, ”Suudi Arabistan’da çok yüksek yerler var. Oralara kar yağması çok normal. Ama İzmir merkezi kar almaz.” şeklinde konuştu.

Şen, İzmir’de sadece Yamanlar, Bozdağ, Ödemiş gibi yüksek yerlerde kar yağışı görülebileceğini de sözlerine ekledi.

Şen'in açıklamalarından, İzmir merkezinin denize sıfır olması ve Ege Denizi'nin sıcak denizler arasında yer alması nedeniyle şehir merkezinde karın tutmadığı anlaşılıyor.

EN SON 2010'DA YÜKSEK KESİMLERE YAĞMIŞTI

İzmir'e en son 2010 yılının kışında kar yağışı görülmüştü; ancak o da yüksek kesimlerde etkili olmuştu. İzmir'e kar yağışıyla ilgili o günlerde gazetelere düşen bir haberde şöyle deniliyordu: 

"İzmir'in yüksek bölgelerinde oturanlar sabah kar sürpriziyle uyandı. Bornova, Karşıyaka, Buca'nın yüksek bölgeleri beyaza büründü.İzmir uzun süren pastırma yazından kışa çok sert geçti. Geçen hafta 24 dereceye ulaşan hava sıcaklığı gece 4 dereceye düştü ve sabaha karşı karla karışık yağmur başladı. Kentin denizden yüksek semleri kısa sürede bembeyaz bir örtüyle kaplandı. Sabah saatlerinde çocuklar tatili değerlendirip sürpriz karın tadını çıkardı. Kar yağışının olduğu, yolları eğimli semtlerde otobüs seferleri aksadı."


 

Yorumlar

Neglesim siz hangi ülkede yaşıyorsunuz be en son kar 2017 yılında yağdı öyle az buzda değildi boş asparagasın fedaileri