İzmir'deki suç örgütü operasyonu

- Adliyeye sevk edilen 55 şüpheliden 16'sı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki suç örgütü operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 6 ilde suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 55 şüpheliden 16'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından kentte değişik olaylara karıştıkları ve suç örgütü elebaşı Serkan K. ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 55 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"Suç örgütü kurmak ve suç örgütü üyesi olmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16'sı tutuklandı, 37'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 şüpheli ise savcılıktaki işlemlerinin ardından salıverildi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında kentte değişik suçlara karıştıkları belirlenen ve suç örgütü elebaşı Serkan K. ile bağlantılı oldukları tespit edilen kişilere yönelik 16 Mayıs'ta İzmir, Ankara, İstanbul, Manisa, Aydın ve Muğla'da yaklaşık 450 polisin katılımıyla gerçekleşen eş zamanlı operasyonda, 55 şüpheli gözaltına alınmıştı.

"Kurşunlama, yaralama, tehdit, şantaj, yağma, kundaklama ve silahlı saldırı" gibi suçlara karıştıkları öğrenilen şüphelilerin, geçen yıl 8 Aralık'ta, Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi'ndeki bir otelin önünden ciple ayrılmak üzereyken silahla saldırı sonucu yaşamını yitiren Gökhan Kalıpçı'nın (27) failleri oldukları ileri sürülmüştü.

Suç örgütü elebaşı Serkan K'nin yurt dışına kaçtığı belirtilmişti.

Yorumlar