İzmir'de otobüsler bedava mı İstanbul, Ankara toplu ulaşım ücretsiz mi?

İzmir'de otobüsler bedava mı İstanbul, Ankara toplu ulaşım ücretsiz mi, illerinde Ramazan bayramı tatilinde toplu ulaşım araçları ücretsiz mi, sefer saatlerinde değişiklik yapılacak mı?

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de otobüsler bedava mı İstanbul, Ankara?

İzmir'de otobüsler bedava mı İstanbul, Ankara toplu ulaşım ücretsiz mi? büyük şehirlerde özellikle de İstanbul, Ankara, İzmir illerinde Ramazan bayramı tatilinde toplu ulaşım araçları ücretsiz mi, sefer saatlerinde değişiklik yapılacak mı?

Ramazan Bayramında her bayram olduğu toplu ulaşım ile köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı merak edildi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ramazan bayramında Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesinde olan köprü ve otoyollar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ayrıca BaşkentRay, Marmaray ve İZBAN gibi metrolarda da bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz olacağı duyuruldu. 

Peki, İzmir'de otobüsler bedava mı İstanbul, Ankara toplu ulaşım ücretsiz mi? Bayramda otobüs toplu ulaşım ücretsiz mi 2022 İstanbul, Ankara ve İzmir'de otobüs, metro gibi toplu ulaşım araçları da ücretsiz mi? 

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 2-3-4 Mayıs Ramazan Bayramı tatilinde toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

İETT, otobüs hatları ile metrobüste 3 günlük Bayram boyunca Cumartesi günü planına göre sefer düzenleyecek. Garajlarda yedek otobüs ve şoför bulundurulacak. Gerekli olduğu hallerde ek seferlerle yolcu yoğunluğuna anında müdahale edilecek. Güvenli ve konforlu yolculuk sağlanması açısından araç ve şoför yetkinliği kontrolleri aralıksız devam edecek. Yolcu mağduriyeti oluşmaması için, güzergah ve durak alanlarında da kontroller sağlanacak.

İETT, Bayram sonrası 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri ise normal hafta içi sefer düzenine göre seferler yapılacak. Garajlarda ve yoğun peronlarda yedek araçlar bulundurulacak, gerekli hallerde ek seferler düzenlenecek.

Metro İstanbul ile Şehir Hatları’nda ise 1-4 Mayıs tarihleri arısında hafta sonu sefer tarifesi uygulanacak. Bayram boyunca M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro; T1, T4, T5 tramvay ve F1 füniküler hatlarımızda seferler 02.00’ye kadar devam edecek. Yine yolcu yoğunluğuna göre gerekli hallerde ek seferler konulacak.

ANKARA'DA BAYRAMDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda vatandaşlar, 2,3 ve 4 Mayıs 2022 tarihlerinde otobüs, metro, teleferik ve ANKARAY'dan ücretsiz olarak yararlanabilecek. EGO tarafından yapılan duyuru ile bayram boyunca saat 06.00'dan başlayarak gece saat 24.00'e kadar EGO'ya ait toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek.

EGO, ayrıca arife gününden itibaren Karşıyaka Mezarlığı'nda 4, Sincan-Çimşit Mezarlığı'nda 2, Ortaköy Mezarlığı'nda ise 1 adet olmak üzere toplam 7 adet solo EGO otobüsü ile 08.00-18.00 saatleri arasında ring seferleri düzenleyecek. Saha denetim sorumluları ile Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezlerince anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre vatandaşların mağdur olmamaları için ilave otobüs ve tren seferleri de konulabilecek.

İZMİR'DE TOPLU ULAŞIM BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, Metro, Tramvay ve İZDENİZ ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN, bayramda ücretsiz hizmet verecek. ESHOT otobüs seferleri, bayram süresince pazar günü çalışma programına göre yapılacak. Orman köyü hatları da çalışacak. ESHOT Genel Müdürlüğü, arife günü ile bayramın ilk iki günü mezarlıklara, özel seferler de yapacak. Önceki bayramlarda 12 olan mezarlık hatlarına, üç yeni hat daha eklendi. Programa ilişkin ayrıntılı bilgilere, www.eshot.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir.

İzmir Metrosu, arife ve bayram günleri 06.00-12.00 ile 20.00-00.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir; 12.00-20.00 saatleri arasında 6 dakikada bir sefer yapacak. Konak Tramvayı’nda gün boyunca seferler 7,5 dakikada bir; Karşıyaka Tramvayı’nda ise 10 dakikada bir olacak.

İZDENİZ’de arife ve bayram günlerinde hafta sonu sefer tarifesi uygulanacak. Öte yandan İZDENİZ, 1 Mayıs Pazar gününden itibaren yaz dönemi sefer tarifesine geçecek. Ayrıntılı bilgilere www.izdeniz.com.tr adresinden ulaşılabilir.


 

Yorumlar