İzmir'de depremin dördüncü gününde mucize

İzmir'deki arama kurtarma çalışmalarının dördüncü gününde bir mucize umudu daha doğdu. Rıza Bey apartmanında 4 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaşıldı. İlk bilgiler 3 aylık bir bebek olduğu yönündeydi. Ayda yapılan müdahalelerden sonra sağ olarak çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de depremin dördüncü gününde mucize

İzmir'deki arama kurtarma çalışmalarında bir mucize daha yaşandı. İlk bilgilere göre Rıza Bey apartmanında 3 aylık bir bebeğe ulaşıldığı belirtilmişti ancak daha sonra ulaşılan kişinin 4 yaşındaki Ayda Gezgin olduğu öğrenildi. Ayda yapılan müdahalelerle sağ olarak çıkarıldı.

Bayraklı ilçesinde bulunan Rıza Bey apartmanında şu ana kadar 30'a yakın cansız beden çıkarılmış, çok sayıda da yaralı kurtarılmıştı. 

Çalışmalarını dördüncü gününde de devam ettiren arama kurtarma ekipleri 4 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı.

Hastane acil servis girişinde alkışlarla karşılandı

Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa alınan Ayda Gezgin, polis eskortu eşliğinde ambulansla getirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis girişinde alkışlarla karşılandı.

İzmir'de deprem sonrası enkazdan çıkarılan 107. kişi olan Ayda Gezgin'in gözlerinin açık olduğu ve çevresine baktığı gözlendi. 

Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Arama kurtarma ekibinden Nusret Aksoy

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından arama kurtarma çalışmalarının 91. saatinde Ayda Gezgin'e ulaşarak kurtaran Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı." dedi.

Kadıköy Arama Kurtarma ekibinde görevli olan Aksoy, Gezgin'in hastaneye kaldırılmasının ardından kendisinin yerinin belirlenmesi ve ona ulaşma anını anlattı.

Önce çığlık sesi duyduğunu aktaran Aksoy, "Arkadaşlara 'Durun' dedim. Jeneratörleri, çalışan makineleri durdurdular. Büyük bir sessizlik oldu. 'İsmin ne senin ?' dedi arkadaş, 'Ayda ben' dedi. 'İyi misin ?' dedi, 'İyiyim.' dedi. Ondan sonra çalışma ekipleri aşağıya indi. Ben sadece elini gördüm. 'İyiysen elini salla.' dedi arkadaş. Elini salladı, 'İyiyim ben.' diye elini salladı." ifadelerini kullandı.

Ayla Bebek ilk olarak babasını sordu.

 

Aksoy, Ayda Gezgin'in sağlık durumuna ilişkin soru üzerine bilgisi olmadığını belirterek, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı. İlk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaşlarıma söyledim. İsmini sordum. 'Ayda ben, iyiyim' dedi. 'İyiysen elini sallayabilir misin ?' dedim, elini kaldırdı salladı." diye konuştu.

BABAANNE İLE 4 TORUNU AYNI APARTMANDAN CANSIZ ÇIKARILDI

Enkaz altında bulunduğu öğrenilen babaanne Arife Yücel ve torunları 3 yaşındaki Diren, 4 yaşındaki Lena, 6 yaşındaki Vera ve 10 yaşındaki Feda’nın cansız bedenleri bugün enkaz altından çıkartıldı.

Günlerdir enkaz başında bekleyişini sürdüren anne Nilay Yücel’e acı haber verilirken, Yücel ailesi yasa boğuldu. Arama kurtarma ekipleri, 8 katlı Rıza Bey Apartmanı enkazında çalışmalarını sürdürürken, babaanne ve 4 torununun cenazelerinin Çorum Merkez Kuşsaray Köyü’nde toprağa verilmesi bekleniyor.

İZMİR'DE TSUNAMİNİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ

 

 

Yorumlar