İzmir depreminde son durum ölü ve yaralı sayısı kaç oldu işte son rakamlar 4 Kasım Salı

Deprem sonrasında İzmir'de şu ana kadar yapılan çalışmalarda 114 kişinin hayatını kaybettiği en az 940 kişinin ise yaralandığı tespit edildi. 8 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının 58 ve 65'inci saatlerinde iki kişi enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de depreminde son durum

İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin üzerinden bir gün geçmesine rağmen hala enkaz altında arama faaliyetleri devam ediyor. Aralıksız şekilde devam eden arama kurtarma çalışmaları esnasında 58 ve 65'inci saatlere iki kişi enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. İşte son durum:

Aramalar sona erdi

 Arama kurtarma çalışmaları sona erdirildi.

Sayı yükseldi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde can kaybının 114 olduğunu, 137 kişinin tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 30 Ekim'deki depremin ardından 45'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere toplam 1713 artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremde 114 kişi hayatını kaybetti, 1035 kişi yaralandı, yaralılardan 898'i taburcu edildi, 137 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

İzmir'de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 15'inde çalışmalar tamamlandı, 2 binada ise arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ölü sayısı güncellendi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde can kaybının 113 olduğunu, 137 kişinin ise tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 30 Ekim'deki depremin ardından 45'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere toplam 1670 artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremde 113 kişi hayatını kaybetti, 1035 kişi yaralandı, yaralılardan 898'i taburcu edildi, 137 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

İzmir'de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 15'inde çalışmalar tamamlandı, 2 binada ise arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Can Kaybı Güncellendi

- AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 111 olduğunu, 137 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

Yaralılardan Biri Öldü

- İzmir'deki depremden 26 saat sonra enkaz altından çıkarılan 62 yaşındaki Halim Sarı hayatını kaybetti. Sarı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görüyordu.

Can Kaybı Yükseldi

 - AFAD tarafından yapılan açıklamada depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 109'a yükseldiği belirtildi.

Üzücü Haber

 - Rıza Bey apartmanında yapılan arama çalışmalarında 4 yaşındaki Aydan'ın annesinin cansız bedenine ulaşıldı. Can kaybı sayısı ise 107'ye ulaştı.

Ölü sayısı güncellendi

- İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 105'e yükseldiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 12.00 itibarıyla, İzmir açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası 44'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere toplam 1508 artçı sarsıntı kaydedildi. Depremde 105 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 1027 kişiden 883'ü taburcu edildi, 144 kişinin tedavisi devam ediyor. İzmir'de arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 12'sinde tamamlanırken, 5 binada sürüyor.

Yeni Umut

 - Rıza Bey apartmanında arama kurtarma çalışmalarının 91. saatinde 4 yaşındaki ulaşıldı. Ayda Gezgin isimli kız çocuğu sağ olarak hastaneye kaladırırıldı.

AFAD'dan üzücü haber

- Bu gece ve sabah saatlerinde 3 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından Rıza Bey Apartmanı’ndan toplam 30 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı.

Rıza Bey apartmanından babaanne ile 4 torununun cesedi çıkarıldı.

 

- İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 100'e yükseldiğini bildirdi.

- Yıkılan apartmanda bulunan diş hekimliğinden 07.00 sıralarında, çalışanlar Aslı Taner ve Zarife Doğan isimli iki kadının cansız bedeni ekipler tarafından çıkartıldı.

Bakan Koca'dan açıklama

- İZMİR DEPREMİNDE, arama ve kurtarma çalışmaları sonuçlarına göre, can kaybımız 95’e yükseldi. Tedavisi halen devam eden hasta sayımız, 147. Şu an 12 hastamız yoğun bakımda, 5’inin durumu ağır. Bu akşam itibariyle, tedavileri tamamlanarak taburcu edilen hasta sayısı ise 847.

Acı Haber

- İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı enkazında ikizler Çınar ve Sayla Akgündüz'ün (16) cenazelerine ulaşıldı. Ekipler ikizlerin cenazelerini enkazdan çıkardı.

Can Kaybı Yükseldi

- AFAD tarafından yapılana çıklamada 6 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı böylece can kaybı sayısının 91'e yükseldiği belirtildi.

- Elif hastaneden ilk kez el salladı. 

 

Can Kaybı Yükseldi

 İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde vefat edenlerin sayısının 85'e yükseldiğini duyurdu.

Can Kaybı Arttı

- Bakan Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada can kaybı sayısının 83'e yükseldiği belirtildi. 

- 6 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Bir çocuk daha

- Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü İzmir'deki Doğanlar Apartmanı'nın enkazından bir kişi daha yaralı olarak çıkarıldı.

- İzmir'deki Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 65. saatte yaralı olarak kurtarılan çocuğun 3 yaşındaki Elif Perinçek olduğu öğrenildi.

Can kaybı arttı

- İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 79, yaralananların sayısının ise 962 olduğu belirtildi.

- Yaralananlardan 743'ünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 219'unun ise tedavisinin sürdüğü bildirilen açıklamada, İzmir'de 8 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

- Açıklamada, depremin ardından 43'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere 1120 artçı sarsıntı yaşandığı da kaydedildi.

Mucize Kurtuluş

 AFAD arama kurtarma çalışmalarının 58'inci saatinde 14 yaşındaki İdil Şirin isimli çocuğun enkazdan yaralı olarak çıkarıldığını açıkladı.

AFAD açıklama yaptı

AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 73 olduğunu bildirdi.

Can kaybı yükseldi

 AFAD can kaybı sayısının 69'a yükseldiğini açıkladı.

İyi Haber Geldi

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 52 saat sonra iki kişi daha kurtarıldı. Ekipler, 1 kişiye daha ulaşmaya çalışıyor.

AFAD'dan yeni açıklama

AFAD'dan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan bilgilere göre 64 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 949 vatandaşımızdan 729’u taburcu edilmiş olup, 220 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir" denildi.

AFAD Açıklaması

 AFAD, İzmir'deki depreme yönelik yeni bir yazılı açıklama daha yayımladı. Açıklamada, 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, büyüklüğü 4'ün üzerinde 43 artçı olmak üzere toplam 947 artçı sarsıntının yaşandığı belirtilerek, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre 62 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 940 vatandaşımızdan 722'si taburcu edilmiş olup, 218 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir'de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir" denildi.

Erdoğan açıklama yaptı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ölü sayısının 58'e yükseldiği belirtildi.

Can Kaybı Sayısı Arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada enkaz altındaki vatandaşlardan dördünün daha cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Buna göre can kaybı sayısı 55'e yükseldi. 

Fuat Oktay son durumu açıkladı

 Can kaybı sayısı 51'e yükseldi. Bin 238 binada çalışmalar tamamlandı.

Enkazdan iyi haber

- İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı enkazından 33 saat sonra bir yaralı çıkarıldı.

Ölü sayısı güncellendi

Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 39'a yükselirken yaralı sayısı 885 olarak belirlendi. 9 binada arama çalışmaları sürüyor. 658 artçı sarsıntı kaydedildi. 

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem sonrasında büyüklüğü 4'ün üzerinde 40 olan, 658 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, biri boğulma sonucu, 39 kişinin hayatını kaybettiği, 885 kişinin yaralandığı belirtildi.

İzmir'de halen 9 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Erdoğan İzmir'de açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrasında ziyaret ettiği İzmir'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 37 olduğunu, 885 kişinin ise yaralandığını söyledi. Erdoğan şu ana kadar enkaz altından 103 kişinin canlı kurtarıldığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kısa zamanda enkazın kaldırılarak vatandaşların evlerinin onarılacağını ve gerekli ihtiyaçlarını giderileceğini söyledi. Erdoğan, kiray taşınacak vatandaşların kiralarının devlet tarafından karşılanacağını söyledi. 

Erodğan, bölgeye şimdiden 24 milyon lira ödenek gönderildiğini açıkladı.

AFAD açıklaması

 AFAD, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 36 olduğunu açıkladı.

Bakan Koca son durumu açıkladı

İzmir'de meydana gelen depremde şu ana kadar can kaybı sayısı 35 olarak açıklandı.Gelen son haberlere göre deprem nedeniyle yıkılan binalardan yaralanan kişi sayısı ise 885'e yükseldi. İzmir'deki son gelişmelerle ilgili bilgileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Bakan Koca 35 kişinin hayatını kaybettiğini, 885 kişinin ise yaralandığını söyledi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirdi. Servislerde yatan toplam 243 hasta olduğunu belirten Koca, "Maalesef an itibarıyla 35 canımız hayatını kaybetti. Toplam 823 kişi sağlık kuruluşlarımıza müracat etti. Şu an yoğun bakımlarımızda 8 hastanın olduğunu, 3 hastamızın durumunun ağır olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.

Bakan Koca, "Şu ana kadar ameliyatı, müdahalesi yapılan 15 hastamız oldu. Müdahalesi yapılan hastalarımızda ciddi bir durumun olmadığını söyleyebilirim." dedi.

ERBEK APARTMANINDAN BİR KİŞİ KURTARILDI

İzmir'deki depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 26 saat sonra, 1 kişi daha kurtarıldı.

Arama kurtarma ekibi, sabah saatlerinde, ilk iki katı çöken apartmanın zemin katında yer alan marketteki Helim Sarı (62) ile irtibat kurdu. Ekipler bacağı kolona sıkıştığı belirlenen Sarı'yı kurtarmak için uzun süre mücadele etti. 

Sarı, depremden yaklaşık 26 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Battaniyeye sarılan ve sedyeye alınan Sarı, ambulansa alınarak hastaneye götürüldü.

AFAD AÇIKLAMALARI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde can kaysı sayısının 20'ye, yaralananların sayısının 805'e yükseldiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin ardından 24'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde 244 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden alınan bilgilere göre 1'i boğulma nedeniyle olmak üzere 20 vatandaşın depremde hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, İzmir'de 725, Manisa'da 5, Balıkesir'de 2 ve Aydın'da 54 olmak üzere 786 kişinin yaralandığı bildirildi.

Acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla bölgeye 960 çadır, 4 bin 500 battaniye, 3 bin 672 yatak, 3 bin yastık ve 3 bin çarşaf seti sevk edildiği kaydedildi.

BAKAN KURUM SON DURUMU AÇIKLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'deki depreme ilişkin "Şu an trafikle ilgili herhangi bir problem söz konusu değil, tüm yollarımız açıktır. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını fiilen yapıyor. Vatandaşlarımız hasarlı olduğunu düşündükleri binalara hiçbir şekilde girmesinler." dedi.

Bakan Kurum, Bornova ilçesindeki kriz merkezinde düzenlenen basın toplantısında bugün saat 14.51 itibarıyla Ege Denizi Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, deprem sonrasında da 4 ve üzerinde 114 artçı sarsıntı meydana geldiğini belirtti.

Depremin Çanakkale, Manisa, Muğla, Aydın'da da hissedildiğini, alan arama tarama faaliyetlerinin bütün illerde devam ettiğini kaydeden Kurum, İzmir dışındaki illerden şu ana kadar problem bilgisi gelmediğini ifade etti.

Bakan Kurum, İzmir Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka'da ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını dile getirerek, "Şu an için 17 enkazımız var ve enkaz altında vatandaşlarımız var. 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, 522 yaralı vatandaşımız var. Yaralılara hastanelerde her türlü müdahale yapılmaktadır. Kan ihtiyacı söz konusu değil. Vatandaşlarımızın 8'i yoğun bakımda, 5'i de ameliyata alındı. Gerekli müdahale yapılmaktadır. 4 binamız tamamen çökmüş durumda. 4 binamıza ilişkin her binada, her enkazın başında bir arama kurtarma ekibimiz fiilen çalışmakta. Her binanın başındaki ekiple AFAD Koordinasyon Merkezi irtibat halindedir. Arama kurtarma çalışmaları anbean buradan takip edilmektedir. Şu an 1227 arama kurtarma ekibimiz sahada fiilen çalışmaktadır. Aynı zamanda Kızılay'ımız, Hayrat, İHH ve Beşir yardım kuruluşlarımız sahada 12 bin kişiye sıcak çorba, yemek vermişlerdir. Gıda ile ilgili herhangi bir ihtiyaç söz konusu değildir." diye konuştu.

Saha sorumlulularının ihtiyaçları sürekli olarak kriz merkezine aktardığını kaydeden Kurum, kriz merkezinde AFAD'tan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile diğer bakanlıkların bakan yardımcılarının da fiilen koordinasyonu yürüttüğünü belirtti.

Bakan Kurum "Bugün itibarıyla ilk etapta jandarmamız eliyle 2 bin kişilik çadırlarımız enkaza yakın yerlerde kurulmuş olacak." diyerek şöyle devam etti:

"Muhtarlarımızla takibimizi kaymakamlıklar eliyle yürütüyoruz. Kaymakamlarımızla irtibat halindeler. Oradaki herhangi bir gıda, yardım, giyecek, içecek ihtiyaçlarında Afet Koordinasyon Merkezine aktarmak suretiyle bu merkezden her türlü yardımı da yapılmaktadır. Elektrik, su, doğal gaz altyapısında herhangi bir problem yok. Ancak tedbiren kestiğimiz yerler var enkazın olduğa alanlarda, arama kurtarma faaliyetlerinin olduğu yerlerde ama herhangi bir altyapı hasarı söz konusu değil. 

İlk etapta barınma ve arama kurtarma çalışmalarını yürüteceğiz. Barınma ve gıda ihtiyaçlarını şu an fiilen gidermiş durumdayız. Buna ilişkin herhangi bir ihtiyaç veya eksiklik söz konusu değil. Eşzamanlı hasar tespit çalışmalarına başladık. 322 kişilik ekibimiz sahada fiilen hasar tespit çalışmalarını yapmaktadır. Binaların hasar durumuna göre süreçte az, orta ya da ağır hasarlı binalar mülk sahiplerine bildirilecek."

Bakan Kurum deprem sonrasında yaşanan trafik yoğunluğuna da değinerek "Şu an trafikle ilgili herhangi bir problem söz konusu değil, tüm yollarımız açıktır. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını fiilen yapıyor. Vatandaşlarımız hasarlı olduğunu düşündükleri binalara hiçbir şekilde girmesinler." dedi.

Vatandaşların toplanma alanlarında, kaymakamlıklar eliyle barınma ihtiyaçlarını giderebileceğini dile getiren Kurum, "Biz bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün afetlerde bakanlarımızla yapılması gereken tüm çalışmaları el birliğiyle vatandaşlarımızın yarasını sarmak amacıyla hızlı bir şekilde yaptık. Dün Van'da, Dinar'da, Elazığ'da, Malatya'da, Giresun'da ne yaptıysak İzmir'imizde de ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza da yapılması gereken çalışmalar hızlı bir şekilde yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar