İzmir'de PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye düzenlenen operasyonda Ege Bölge Sorumlusu tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon
İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda örgütün "Ege Bölge Sorumlusu" olan "Heval" kod adlı Tuna Aydın tutuklandı. Aydın'ın İzmir'de silahlı bir isyan hareketi başlatmak için çalışma yürütmekte olduğu iddia ediliyor.

Alınan bilgiye göre, MİT ve İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sözde ''Ege Bölgesi sorumlusu'' olarak İzmir'e gönderildiği tespit edilen Aydın'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün sözde "Ege Bölgesi sorumlusu" olduğu iddia edilen "Heval" kod adlı Tuna Aydın'ın da aralarında olduğu 22 kişiyi gözaltına almış, operasyonlarda el yapımı patlayıcılar ile örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.
Tuna Aydın'ın, İzmir'de silahlı bir isyan hareketi başlatmak için çalışma yürüttüğü iddia edilirken, "yurtsever aile" diye tabir edilen örgüt sempatizanı ailelerin yanında barınma ihtiyacını karşıladığı, sürekli olarak da adres değiştirdiği belirlenmişti.

Kuzey Irak'ta eğitim aldığı belirlenen Tuna Aydın'ın hendek kazma, sivil itaatsizlik türü eylemleri Ege Bölgesi'ne taşıma çabasında olduğu, çocukları, gençleri kandırarak kırsala göndermek ve polisle karşı karşıya getirmek için örgütlediği iddia edilmişti.

Yorumlar