İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca için kiralık daire rehberi

​​​​​​​Buca, 482 bin 337 kişilik nüfusuyla İzmir’in en kalabalık ilçesi unvanına sahip. Yoğun nüfusa paralel olarak emlak sektörünün ilçeye gösterdiği ilgi de artıyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca için kiralık daire rehberi

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne ev sahipliği yapması açısından öğrencilerin en çok tercih ettiği ilçeler arasında gelen Buca’da zingat.com’un Bölge Raporu verilerinden edindiğimiz bilgiler ışığında kiralık daire fırsatlarını değerlendirdik.

İzmir, İstanbul ve Ankara ile birlikte Türkiye’nin en yoğun nüfuslu ve hareketli illerinden biri. Sanayi, ticaret, sağlık ve eğitim alanlarındaki olanakları sebebiyle göç de alan ile, emlak sektörü oyuncuları da birbiri ardına yaptıkları yatırımlarla ilgi gösteriyorlar. İzmir’in gerek en kalabalık nüfuslu ilçesi olmasıyla gerekse içinde yer alan üniversite ve sosyal mekanlara ev sahipliği yapmasıyla dikkat çeken ilçesi Buca, uygun kira fiyatlarıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Kiralık daire fiyatları öğrencilere hitap ediyor

Zingat.com’un Buca için özel olarak hazırladığı raporu detaylı incelediğimizde ilçede ortalama kira bedelinin 1.026 TL olduğunu görüyoruz. Minimum kiralar ise 770 TL olarak çıkıyor karşımıza. Öğrencilerin yoğun olarak kiralık daire arayışında olduğu Buca’da, kira bedellerinin öğrenci dostu olduğunu söylemek mümkün. Öğrenciler genelde yeni yapılmış sitelerden 1+1 daireleri kiralama yoluna gidiyor. Eski yapılardan ev tutmayı tercih ettiklerinde öne çıkan bir seçenek olan Buca Kooperatif semtinde ortalama kira bedelleri 100 metrekarelik daireler için 861 TL.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü’nün yer aldığı Adatepe, öğrencilerin kiralık daire ararken çokça baktığı yerler arasında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerinden yararlanarak Adatepe’ye detaylıca baktığımızda semtte 100 metrekarelik evlerin ortalama kira bedellinin 1.425 TL olduğunu görüyoruz. Minimum kira bedeli ise 1.069 TL olarak belirlenmiş.

Bol seçenekli ulaşım olanaklarına sahip

Bir kiralık dairede karar kılmadan önce bakmanız gereken ilk şeyin iş ya da okulunuza kolay ulaşım sağlayıp sağlayamacağı olması gerektiğini biliyorsunuz. Yoksa trafikte kaybettiğiniz zamanın telafisi mümkün değil. İzmir kiralık daire piyasası, ulaşım kolaylığına sahip bir çok seçenek sunuyor. Yerleşim, çalışma ve eğitim alanlarının birbirine yakın konumlandığı İzmir’de kiralık daire ararken yine de yaşam alanlarınızın ulaşım alanında olmasına gayret gösterin. Buca kiralık daire aramalarınızda da aynı kural geçerli. Özellikle üniversite öğrencisiyseniz okulunuzun yerleşkesine yakın bir kiralık daire, hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ulaşım anlamında Buca’nın sunduğu imkanlara baktığımızda ilçe merkezine olmasa da ilçe girişi sayılabilecek Şirinyer’e kadar metro kullanmak mümkün. Sonrasında da sık hatlarla otobüs imkanına sahipsiniz. Trafik sorununun çok yaşanmadığı İzmir’de kara trafiğinde yolculuk etmek çok sıkıntı olmayacaktır. Ancak Buca’nın hem çok kalabalık hem de yüzölçümü olarak büyük bir ilçe olduğunu hesaba katmalısınız.

Yorumlar