İzmir açıklarında korkutan deprem

İzmir'in Karaburun açıklarında sabah saatlerinde korkutan depremler meydana geldi. En son 5,1 büyüklüğünde deprem herkesi korkuttu.

Google Haberlere Abone ol
İzmir açıklarında korkutan deprem

Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, saat 8,46'da ise 5,1 büyüklüğünde yeni bir deprem daha meydana geldi.

4.1' büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'ın açıkladığı verilere göre peş peşe 2.9 ve 3 büyüklüğünde iki deprem daha oldu.

Öte yandan EMSC’nin geçtiği son dakika bilgisine göre ise merkez üssü Menemen olan 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
Ege Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem yaşandı.

AFAD'ın açıklamasına göre saat 08:03'te gerçekleşen depremin derinliği 24.4 kilometre olarak belirlendi.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise AA muhabirine, sabah saatlerindeki depremlerin ardından kent genelinde tarama yapıldığını belirtti.

Vali, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumunun bildirilmediğini kaydetti.

Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor." dedi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirti.

Erdoğan, ekiplerin alandaki çalışmalara devam ettiğini ifade etti.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık." ifadesini kullandı.


SAPKIN GRUP PKK SEMPATİZANI ÇIKTI

 

Yorumlar