İzmir merkezli suç örgütü operasyonunda 17 tutuklama

- 7 kentte düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 52 zanlıdan 17'si tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir merkezli suç örgütü operasyonunda 17 tutuklama

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 7 ilde suç örgütlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 52 kişiden 17'si tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, yağma, yaralama, çek senet tahsilatı ve şantaj gibi suçların bazı gruplar tarafından organize şekilde işlendiğinin tespit edilmesi üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 52 zanlının İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13'ü savcılık sorgularının ardından salıverildi. Aralarında Savaş Sarumsak, Coşkun Necati Arabacı ve Ömer İnanç Saral'ın bulunduğu 17 zanlı "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak veya üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı, 22 şüpheliye ise adli kontrol hükümleri uygulandı.

- Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, 27 Haziran'da İzmir merkez olmak üzere İstanbul, Ankara, Bursa, Muğla, Artvin ve Trabzon'da "Sarallar", "Beşoklar" ve yurt dışında "Hells Angels (Cehennem Melekleri)" adıyla varlık gösterdiği belirtilen "Necati Arabacı" grubuna yönelik düzenlediği operasyonda 52 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında 60 adreste yapılan aramalarda AK-47 kalaşnikof uzun namlulu silah, silaha ait 50 fişek, 7 tabanca ve tabancalara ait 450 fişek, 4 av tüfeği, tüfeklere ait 8 kartuş, 2 çelik yelek, 30 senet, 1 adet sahte sürücü belgesi, 3 kök Hint keneviri, 300 gram "sihirli mantar" olarak anılan ve uyuşturucu niteliğindeki madde ele geçirilmişti.

Zanlıların, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde yağma, adam yaralama, tehdit, birden fazla kişiyle darp, ihaleye fesat karıştırmak, çek senet tahsilatı, şantaj, eğlence merkezleri önünde illegal otopark işleterek izinsiz vale ve güvenlik hizmeti ile haksız kazanç sağlamak" gibi suçları işledikleri ileri sürülmüştü.

Yorumlar