İzmir Kitap Fuarı 21'inci kez kapılarını açtı

21. İzmir Kitap Fuarı, 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kapılarını kitapseverlere açtı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Kitap Fuarı 21'inci kez kapılarını açtı

21. İzmir Kitap Fuarı, 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kapılarını kitapseverlere açtı.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan fuarın açılışı Kültürpark Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda tören düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, İzmirli şair ve yazar Hüseyin Yurttaş'ın fuarın onur konuğu seçilmesinin kentlileri mutlu ettiğini dile getirdi.

Kitap okumanın büyük önem taşıdığını belirten Kocaoğlu, "Kitap okuyacağız, okutacağız. Daha da bilinçleneceğiz. Bildikçe inanacağız, inandıkça mücadele edeceğiz. Mutlaka ve mutlaka başarılı olacağız." dedi.

Fuarın onur konuğu Hüseyin Yurttaş, edebiyata ve sanata her zaman emek verdiğini, tüm yazarların, aydınların da yaşamı boyunca hep hüzün içinde yaşadığını dile getirdi.

Türkiye Yayıncılar Birliği 2. Başkanı Fahri Aral, 2015 yılı verilerine göre Türkiye'de kişi başına düşen kitap okuma oranının 8'e yükseldiğini dile getirerek, "Uluslararası Yayıncılar Birliği'nin verilerine göre Türkiye yayıncılık sektöründe ve kitap yayınlama çeşidine göre dünyanın 11. ülkesi." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hüseyin Yurttaş'a onur plaketi sunuldu ve 21. İzmir Kitap Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

ETKİNLİKLER

Fuar, dokuz gün boyunca etkinliklere ve imza günlerine ev sahipliği yapacak.

İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, İsmail Saymaz, Mustafa Armağan, Pelin Çift ile Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda yazar, okurlarıyla buluşacak.

Fuarda edebiyatın ustaları Behçet Necatigil ile Samim Kocagöz 100. yaşlarında etkinliklerle anılacak.

Girişin ücretsiz olduğu 21. İzmir Kitap Fuarı, 16-23 Nisan'da saat 11.00-20.00, fuarın son günü 24 Nisan'da 11.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

MİNYATÜR KİTAP TANITITIM

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği standında yazar Ümit Yaşar Işıkhan, dünyanın en küçük okunabilir kitabı olduğunu söylediği bir santim boyutundaki 100 sayfalık Aşktan Sonra Hüzün adlı şiir kitabını tanıttı.

Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracağını söyleyen Işıkhan, kitabını "Manevi ağabeyim" dediği Çakal Carlos lakaplı Ilich Ramirez Sanchez'e ithaf ettiğini söyledi.

Yorumlar