İyi Parti'de son dakika istifa kararı: Yavuz Ağıralioğlu istifa etti

İyi Parti'nin ağır toplarından Yavuz Ağıralioğlu, partisinin HDP'li bir ittifakta yer almasına karşı çıkarak istifa kararı aldığını duyurdu. Ağıralioğlu, yarın Akşener ile görüştükten sonra kararını kamuoyuna duyuracaktı; ancak görüşmeye olumsuz cevap gelince istifayı erkene aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Ağıralioğlu'dan istifa kararı

İyi Parti'de Kılıçdaroğlu'nun adaylığı başlayan HDP'nin ittifaka dahil olmasıyla zirveye ulaşan rahatsızlık sonunda istifa getirdi. HDP'nin desteğini arkasına alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşerek istifa edeceğini duyurdu.

Masaya terörün gölgesinin düştüğünü ifade eden İYİ Parti vekili, bugün yaptığı açıklamada da Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söylemişti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, ittifaklarının cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin de desteğini alması sonrası düzenlediği basın toplantısında, zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'yi masaya getirmesi sonrası masada yer almayacaklarını, "Terörün gölge düşürdüğü yerde olmayız" sözleriyle açıklayan Ağıralioğlu, bugün de Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini ifade etmişti.

İYİ Parti vekili, "HDP, Türk demokrasisinin şantajcısına dönüşmüştür. Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız." demişti.

HDP'nin desteğini arkasına alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşerek istifa edeceğini duyurdu.

GÖRÜŞMEYE OLUMSUZ CEVAP GELİNCE İSTİFA ETTİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla Millet İttifakı’na eleştiriler getirmesinin ardından bugün de istifa kararı aldı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Adaylığının dayatılmasına karşıyız” çıkışıyla dikkat çeken Ağıralioğlu’nun bu açıklamalarından Meral Akşener’in haberinin olmadığı ifade edilmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine, “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Sözcüsü'nün açıklamasının ardından Ağıralioğlu, İYİ Parti üyeliğinden istifa etti. Ağıralioğlu, partisine sunduğu istifa dilekçesinde, "Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti'den istifa ediyorum. Gereğinin yapılmazını arz ederim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar