İyi Parti ve Eğitim Sen'den YKS itirazı

İyi Parti, YKS tarihinin iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu. Başvuruda YKS tarihinin değiştirilmesi konusunun kamuya yararı olmadığı ileri sürüldü. Öte yandan Eğitim Sen de YKS'nin yapılmaması için imza kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
İyi Parti ve Eğitim Sen'den YKS itirazı

İyi Parti, YKS tarihinin iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu. Başvuruda YKS tarihinin değiştirilmesi konusunun kamuya yararı olmadığı ileri sürüldü. Koronavirüs ile mücadele kapsamında YKS tarihi ilk olarak 26-27 Temmuz tarihlerine ertelenmişti. Ancak daha sonra alınan yeni bir kararlar YKS tarihleri 26-27 Haziran'a alındı.

Tarihlerin değişmesi bazı öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

EĞİTİM SEN'DEN İMZA KAMPANYASI

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) YKS tarihinin 25-26 Temmuz'dan 27-28 Haziran'a çekilmesi üzerine imza kampanyası başlattı.08 Mayıs 2020 Cuma 14:26change.org'da başlatılan ve "YKS ve LGS sınavları salgın bitene kadar ertelenmelidir" çağrısı yapılan kampanyada şu ifadeler kullanıldı: “Milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek, aynı zamanda da yüzbinlerce öğrencinin, eğitim ve bilim emekçisinin sağlığını yakından ilgilendiren bir konuda 4 Mayıs 2020 tarihinde yapılan açıklamalar kaygılarımızı ve korkularımızı artırdı.

20 Haziran tarihinde yapılacak olan LGS ve 27-28 Haziran tarihinde yapılacak olan YKS, öğrencilerimizin yaşamı açısından belirleyici öneme sahiptir. Salgının henüz bitmeyeceğinin belli olduğu bir dönemde, alınan önlemler ne olursa olsun, yapılacak olan sınavlara öğrencilerimiz korku ve kaygı ile katılacaktır.Ayrıca, YKS’nin Temmuz ayında yapılacağı düşüncesi ile hazırlıklarını sürdüren, bu tarihe göre planlarını yapan öğrenciler, sınavın yeniden Haziran ayına alınması ile ciddi sorunlar yaşamıştır. Yaşamlarının başlangıcında çocuklarımıza yaşatılan travmayı kabullenmek mümkün değildir. Bu nedenle biz aşağıda imzası olanlar, YKS ve LGS’nin salgın tamamen bittikten sonra yapılmasını istiyoruz."

Yorumlar