Yaşlı çifte her yerden inek hediye ediliyor

Kütahya'da tek geçim kaynağı inekleri yıldırım çarpması sonucu telef olan yaşlı çifte İstanbul başta olmak üzere birkaç şehirden inek hediye edildi

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı çifte her yerden inek hediye ediliyor
Sonhaberler / Haber Merkezi

Kütahya'da yıldırım çarpması sonucu inekleri telef olan yaşlı çiftin durumu Türkiye genelinde yankı bulunca yardımseverler hareket geçti. Türkiye'nin birçok yerinden yaşlı çifte inek hediye ediliyor. Ayrıca Kütahya Valiliği de yaşlı yaşlı çiftin zararını karşılama sözü verdi. Dün Sonhaberler.com'un da manşetten duyurduğu yaşlı çiftin durumu kısa sürede internette büyük yankı uyandırmıştı. 

Kütahya'nın Akoluk köyünden yüreklere dokunan bir olay yaşandı. Fatma ve Hüseyin Girkin çiftinin 5 ineği yıldırım düşmesi sonucu telef oldu. Tek geçim kaynakları da onların sütleriydi. Çift, ineklere sarılıp gözyaşı döktü.

Fatma ve Hüseyin Girkin'in, yüreklere dokunan fotoğrafları sosyal medyada da yankı uyandırdı. Öyle ki, onlara yardım eli uzatmak isteyen yüzlerce kişi kampanya başlattı. Beklenen haber de Kütahya Valiliği'nden geldi. Valilik gerekenin yapılacağını duyurdu.



İSTANBUL, BURDUR VE BİLECİK'TEN İNEK GELDİ

Yaşlı çiftin içler acısı halini gören yardımsever vatandaşlar da sessiz kalmadı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden yaşlı çifte inek hediye edildi. 

Vicdan Hareketi Yardım Gönüllüsü Gökçe Değirmen, yaşlı çiftin oğlu Ahmet Çirkin ile yaptığı telefon görüşmesini paylaştı. Değirmen, yaşlı çifte Burdur'dan 3, İstanbul ve Bilecik'ten de birer inek hediye edildiğini açıkladı. 

 

Yorumlar