Reklam şirketinden köy okullarına yardım

Blender Reklam şirketi, Bitlis’in Hizan, Güroymak ve Mutki ilçelerindeki 12 köy okulundan tam 400 öğrenciye ulaşarak temel ihtiyaçlarını karşıladı. Yeni hedef ise Şırnak’taki köy okulları…

Google Haberlere Abone ol
Reklam şirketinden köy okullarına yardım

Sonhaberler | Haber Merkezi

Reklam ajansı Blender, müşterileri ile el ele verip anlamlı bir projeye imza attı. Kısa bir süre önce araştırma yaparken tesadüfen rastladıkları bir web site üzerinden zor koşullarda eğitim yapan öğretmenlerle irtibata geçen Blender, bir köy ilkokulu için başlattığı projede 12 köy okuluna yetecek bağış topladı. Mayıs ayında Bitlis’in Hizan, Güroymak ve Mutki ilçelerinin köy okullarını dolaşan Blender ekibi, yaklaşık 400 öğrenciye ulaştı. 

Projenin bir firmanın çocuklar için planladığı sosyal sorumluluk çalışmasının görsel konsepti üzerinde çalışırken başladığını anlatan Blender Müşteri İlişkileri Direktörü Yakup Sağıroğlu, “Proje detaylarını araştırırken, www.köyokulları.com platformunu keşfettik. Zor koşullarda eğitim yapan öğretmenlerin öğrencileri için istedikleri yardımlar ilgimizi çekti. Bunun üzerine Bitlis’in Hizan İlçesi’ne bağlı bir köy okulunun öğretmeni ile iletişime geçtik. Öğretmenin heyecanı üzerine, tüm müşterilerimize yardım çağrısında bulunduk. Sosyal medya hesaplarımızdan paylaştığımız video ile “Mutluluk Karışımı” adını verdiğimiz projeyi daha geniş bir kitleye duyurmayı başardık” dedi. 

“Ekip olarak bu zamana dek dokunduğumuz tüm müşterilerden mutluluğu karıştırmalarını istedik. Çağrıya yanıt veren müşteriler, kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar, atkı, bere, çorap, bot ve montları ajans adresine kargoladı” diyen Sağıroğlu, “Tek bir köy okulu için yola çıkmıştık. Fakat gelen armağanlar 12 köy okuluna yetecek kadardı. Biz de diğer ilçelerin köy okullarıyla da iletişime geçtik. Öğrenci cinsiyetine ve sayılarına göre, gelen armağanları paketledik. Birbirlerinden kilometrelerce uzak olan Bitlis’e bağlı köy okullarını dolaşarak hem öğrencilerle 23 Nisan’ı kutladık hem de hediyelerini dağıttık” dedi. 

Projeye özel şarkı…

Bu yolcuğu özel bir video haline getiren ajans, bir de özel şarkı yazmış. Blender’ın müşterisi olan bir markanın ürün müdürü tarafından seslendirilen ve projeyi anlatan, Mutluluk Şarkısı da projenin hoş ayrıntıları arasında. 

“‘Mutluluk’ birçok marka tarafından sahiplenilen bir duygu, iyi ki de sahipleniyorlar. Daha çok sahiplenen olsa keşke. Bizler de bu proje ile aslında mutluluğu karıştıranlarla, tebessümleri buluşturmaya aracılık ettik. Müşteri değil, dost biriktirmişiz. Projeye başlangıcında, hiç bir şey toplanmaz ise ne yaparız derken, toplantı odamızı kullanamayacak kadar armağanla dolduk taştık. Her gelen kargo telefonunda duygulandık. Hediyelerin arasında müşterilerimizin çocuklarından kardeş öğrencilere notlarını bulduk. Köy okulu öğrencilerinin sıralarına konuk olunca zaman zaman duygusal anlar yaşadık. Sebebi ise çocukların içinde bulunduğu zor koşullar değil, okuma azimleriydi… İşte bu noktada dedik ki, mutluluk karışımı şimdi başlıyor. Seneye hedef: Şırnak. Mutluluk Karışımı projemiz yalnızca çocuklar için değil, yaşlılar ve sokak hayvanları için de karışım hazırlamaya devam edecek.” 

Yorumlar