İmam Hatipli Rümeysa Cambridge'den 'Dünya birincisi' ödülü kazandı

İmam Hatipli Rümeysa Hakyemez, Cambridge Üniversitesi tarafından verilen "Top in the World - Dünyadaki En Yüksek Puan" ödülüne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
İmam Hatipli Rümeysa Cambridge'den 'Dünya birincisi' ödülü kazandı

İmam Halitipli Rümeysa Hakyemez, bütün İmam Hatiplilerin göğsünü kabartan bir başarıya imza attı. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, ulusal programların yanında uluslararası programlarda da yüksek başarılara imza atmaya devam ediyor.  Kartal AİHL öğrencisi Rümeysa Hakyemez, gösterdiği başarılardan dolayı Cambridge Üniversitesi bünyesinde organize edilen “Top in the World -Dünyadaki en yüksek puan" ödülüne layık görüldü. Her yıl Cambridge Üniversitesi bünyesinde organize edilen “The Outstanding Cambridge Learner Awards (Cambridge Üstün Başarı Ödülleri)”, IGCSE sınavlarında en yüksek puan alan öğrencilere veriliyor. Kartal AİHL öğrencilerinden Rümeysa Hakyemez, IGCSE Haziran 2019 sınav döneminde anadil Türkçe sınavında dünya çapında en yüksek notu aldığı için “Top in the World” birincilik ödülüne sahip oldu.

IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), Cambridge üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren en önemli programlardan bir tanesi. IGCSE, dünya çapında en çok tanınan, adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programı. Cambridge programlarına, 5 yaşından 19 yaşına kadar dünyanın 160 ülkesinden 10 bini aşkın okuldan 8 milyon aday, çeşitli düzeylerde katılmakta.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 20 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’de IGCSE akreditasyonunu alan ilk devlet okulu olmuş. 2016 yılı Haziran döneminde IGCSE’den ilk mezunlarını veren okul, 2016 ve 2017 yıllarında üst üste dünya birincileri çıkardı. Bu başarı geleneğine Hakyemez, en yüksek notu alarak yeni bir sayfa eklemiş oldu.

IGCSE sınavlarındaki başarı halkasını devam ettiren Hakyemez şunları söyledi: “IGCSE programı okulumuzda sorunsuz şekilde işlenmekte. Bu program sayesinde biz öğrenciler nitelikli bilgiyi öğrenmenin yanında kullanmayı da öğreniyoruz. Fen Bilimleri derslerini okulumuzun bize sağladığı imkânlar sayesinde laboratuvarlarımızda uygulamalı olarak gördük. Öğretmenlerimiz bizimle tüm özveriyle ilgilendiler.

Programın sonunda iki yılın donanımıyla tamamlanmış halde sınava girdik ve tüm arkadaşlarımla güzel başarılara imza attık. Bize bu güzel deneyim ve başarıyı sağlayan, tüm imkanları sunan başta okul müdürümüz ve müdür yardımcılarımıza ve emeğini hiçbir zaman eksik etmeyen öğretmenlerimize gerçekten kalbi teşekkürlerimi sunuyor, okulumuzda bu başarı geleneğinin daimi şekilde devam etmesini diliyorum.”

Yorumlar