İTÜ, ÇİB ve MATİL'den yeni işbirliği

Protokol çerçevesinde, ÇİB, MATİL ve İTÜ'nün çalışma alanlarında saptanacak konularda yürütücülüğü ÇİB ve MATİL tarafından üstlenilen ulusal veya uluslararası seviyede eğitim, etüt, araştırma, teknoloji uygulama-geliştirme veya faaliyetleri gibi alanlarda iş birliği içerisinde çalışması hedefleniyor

Google Haberlere Abone ol
İTÜ, ÇİB ve MATİL'den yeni işbirliği

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB) ve Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları AŞ. (MATİL) arasında AR-GE merkezi inşa edilmesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

MATİL'den yapılan açıklamaya göre, çelik sektöründe katma değerli ürünlerin geliştirilmesi, metal ve metal dışı sektöründeki etkinliğin artırılabilmesi, ortak eğitimlerin gerçekleştirilmesi, UR-GE/AR-GE çalışmalarının yapılması kapsamında, İTÜ'ye ait Arı Mola 1 Mevkiinde hidrojen taşıma ve depolanmasında kullanılacak çelik ve metallerin test AR-GE merkezi inşa edilmesi ve MATİL tarafından işletilmesi amacıyla ÇİB, MATİL ve İTÜ arasında iş birliği yapılacak.

İTÜ Rektörlüğünde düzenlenen imza törenine, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve MATİL Yönetim Kurulu Başkanı ve ÇİB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tecdelioğlu katıldı.

Protokol çerçevesinde, ÇİB, MATİL ve İTÜ'nün çalışma alanlarında saptanacak konularda yürütücülüğü ÇİB ve MATİL tarafından üstlenilen ulusal veya uluslararası seviyede eğitim, etüt, araştırma, teknoloji uygulama-geliştirme veya faaliyetleri gibi alanlarda iş birliği içerisinde çalışması hedefleniyor.

Ayrıca, ülkenin uluslararası düzeyde metal ve metal dışı sektöründeki etkinliğin artırılabilmesi için komşu ve yakın ticari ilişkilerin sürdüğü diğer ülkeler başta olmak üzere ÇİB ve MATİL tarafından gerek görülen tüm ülkelerin kamu ya da özel kuruluşlarıyla projeler gerçekleştirilmesi, metal ve metal dışı malzemelerin akreditasyon işlemleri ve bu malzemeler özelinde proje geliştirilmesinin teşvik edilmesi, laboratuvar altyapısı ve üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesi, benzeri alanlarda iş birliği yapılması ve araştırma projelerinin oluşturulmasına yönelik çerçevenin oluşturulması, eğitim ve teknoloji konu başlıklı projelerin gerçekleştirilerek azami ölçüde fayda sağlanması amaçlanıyor.

İş birliği kapsamında, teknolojinin ülkeye metal ve metal dışı malzemeler üretiminin etkin biçimde değerlendirilebilmesi için her çeşit laboratuvar, teknik altyapı, teknokent ve pilot ölçekte çözümler üretilmesine yeni ürün veya kullanım alanı için malzeme geliştirilmesine, standardizasyon oluşturulmasına yönelik ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Anlaşma, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek için kurulacak AR-GE merkezinin kurulumundan sonra 10 yıl boyunca geçerli olacak.

Protokol kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan bilimsel, teknolojik araştırma ve projelerle ilgili olarak taraflar birbirlerinin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüm ortağı olurken, kurulacak merkezin tüm genel giderleri ÇİB ve MATİL tarafından karşılanacak.

 

Yorumlar