İtfaiyenin indirimli baca temizliğinde son iki hafta

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 15 Eylül tarihine kadar bacasını temizleten Ankaralılara yüzde 25 indirim uyguluyor.

Google Haberlere Abone ol
İtfaiyenin indirimli baca temizliğinde son iki hafta

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 15 Eylül tarihine kadar bacasını temizleten Ankaralılara yüzde 25 indirim uyguluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, vatandaşlardan gelen çok sayıdaki baca temizliği talebini zamana yayarak daha verimli çalışmak ve isteklere daha kısa sürede cevap verebilmek amacıyla başlattığı kampanyada son iki haftaya girildi. Bacalarını 15 Eylül tarihine kadar temizletecekler, kampanya fiyatları çerçevesinde yüzde 25 indirimden yararlanacak.

Kış aylarında görülen karbonmonoksit zehirlenmeleri ve yangınların önemli bir bölümünün bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğini hatırlatan İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, vatandaşlara düzenli olarak apartman, konut ve işyerlerinin bacalarını temizlettirmelerini önerdi.

Doğalgaz ve diğer yakıt atıklarının hava çıkış noktası olan bacaların temizliği için kış aylarında yoğun talep olduğunu hatırlatan yetkililer, Başkentlilerden sıkışıklığa mahal vermeden, hem kendi güvenlikleri hem de itfaiyenin daha verimli çalışabilmesi için yaz boyunca uygun zamanlarında bacalarını temizletmelerini istedi.

Yılda en az bir kere uzmanına temizletin

Baca yangınlarından korunmanın tek yolunun sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesi olduğunu vurgulayan yetkililer, vatandaşların kendi yöntemleriyle bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalışmalarının yanlış bir yöntem olduğunu ifade ettiler.

Bacaların temizlenmesi için İtfaiye Daire Başkanlığı’na gelerek randevu alınması gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşların 341 41 60/ 1144 ve 1145 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alabileceklerini kaydettiler.

Baca temizliği için Turgut Özal Bulvarı Numara 9 MİGROS Yanı, Ata Sanayi bitişiği / Akköprü adresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na müracaat edilmesi ve ücretin yatırılması gerekiyor. Vezneler ise 08.00 -15.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Baca temizliği yaz kampanyası ücret tarifesi ise şöyle:

Soba - kombi bacası: 41.00 TL - 32.00 TL

Kazan bacası (Tekli): 83.00 TL - 62.00 TL

Kazan bacası (çiftli): 177.00 TL - 133.00TL

Şömine - Barbekü bacası: 83.00 TL - 62.00TL

Lokanta ve sanayi bacası: 224.00 TL - 168.60TL

Yorumlar