İtalya, Avrupa Birliği'nin Venezuela kararına veto etti

Avrupa ülkelerinin art arda Venezuela'da paralel başkanı tanımasına karşın İtalya farklı bir karar aldı. İtalya, Maduro'dan yana olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İtalya, Avrupa Birliği'nin Venezuela kararına veto etti

İtalya çoğu Avrupa ülkelerinin aksine, kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu devlet başkanı olarak tanımadığını açıkladı.

Çoğu Avrupa ülkesi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya 8 gün süre vermiş ve bu zaman dilimi içerisinde seçim kararı almazsa Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıyacaklarını açıklamıştı.

Maduro'ya verilen o süre dolunca, İngiltere, İspanya, Fransa Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç, Letonya, Danimarka ve Çekya, kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Guaido'yu, Venezuela'nın "geçici" devlet başkanı olarak tanımıştı.

Çoğu Avrupa ülkesinin bu kararına İtalya karşı çıktı. İtalya, Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak görmediğini açıkladı.

İtalya bu kararıyla birlikte, Avrupa Birliği'nin (AB) Venezuela'da Guaido'yu resmen tanımasını sağlayacak ortak açıklamayı engelleyen ülke konumuna gelmiş oldu.

Çünkü AB'de alınan kararlarda üye bütün ülkelerin onayı gerekiyor.

Yorumlar