İSTİB, Gürsel Tekin'i kınadı

TOBB Başkanı hakkında çeşitli iddialarda bulunan CHP'li Gürsel Tekin, İSTİB tarafından yapılan açıklamayla kınandı

Google Haberlere Abone ol
İSTİB, Gürsel Tekin'i kınadı
İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu hakkındaki iddialarıyla ilgili bir açıklama yaparak, Tekin'i kınadı.

Tekin'in iddialarının Hisarcıklıoğlu tarafından yalanlandığını hatırlatan Kopuz, "Maalesef Gürsel Tekin de partisi de çağ dışı bir anlayışın temsilcileri haline gelmişlerdir. Bu nedenle tam 70 yıldır, yapılan hiçbir seçimi kazanıp da tek başına iktidar olamadılar. Kendilerine yapılan eleştiriye tahammülsüzlüklerinin yanında kendisi gibi düşünmeyenlere de tahammülleri yok. Yani kendileri dışında birini överseniz, bırakın övmeyi onların istediği biçimde eleştirmezseniz yandınız. Sizi yağcılıkla, yandaşlıkla suçlamakta gecikmezler." dedi.

Kopuz, Tekin'in bu kadarıyla da yetinmeyip işi iftiraya vardırdığını söyleyerek, "CHP düştüğü siyasi çukura TOBB'u ve Sayın Başkan Hisarcıklıoğlu'nu çekmek ve bunun üzerinden partisine siyasi bir rant devşirmek istemektedir. Basiretli bir başkan olan Hisarcıklıoğlu, bu gibi ayak oyunlarıyla CHP'nin düştüğü çukura düşmeyecektir." şeklinde konuştu.

Türk iş dünyasının da siyasetinin de son dönemde çok değiştiğini belirten Kopuz, bazı siyasetçilerin ve siyasi hareketlerin bunu görmekten çok uzak olduğunu ifade etti.

Kopuz, "Siyaset değişti, iş dünyası değişti, Türkiye değişti. Tüm bu değişimi göremeyenler de değişmemekte ayak diretiyorlar. Siyaset artık bir hizmet yarışı… Millet de kendisine hizmet edeni takdir edip destekliyor. İş dünyasının tek müşterisi ise bazılarının özlem duyduğu günlerdeki gibi devlet değil… Bugün Türk iş dünyasının müşterisi tüm dünyadır. Bugün Türk iş dünyasının hükümetten beklentisi destekler, teşvikler değil, rekabetçi bir dünyada yeni pazarlara ulaşabilmek için önünün açılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Eski Türkiye'de iş dünyasının tek müşterisi olan devletle sorun yaşadığında olanları da hatırlatan Kopuz, şunları kaydetti:

"İş dünyasının görevi 1979 yılında TÜSİAD'ın yaptığı gibi hükümeti düşürmek için ilanlar vermek değildir. Sayın Tekin'e o günlerde düşürülmek istenen ve sonuçta düşürülen hükümetin başbakanının CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit olduğunu hatırlatmak isterim. O günlerde gazetelerde yayınlanan, yoksulluğu paylaşmak mı, bolluğu sağlamak mı başlıklı ilanlarla düşürülen rahmetli Ecevit'in sözlerini de hatırlatmak isterim. Ecevit bu ilanları, iktidarı sırtından bıçaklamaya dönük bir girişim olarak nitelendirmişti. Gürsel Bey'in yaşı yeter, bunları hatırlar. Hatırlayamazsa arşivlere gidip bakabilir. Ecevit'in bu sözleri tam 37 yıl önce bugünlerde yayınlanan 16 Mayıs 1979 tarihli Milliyet gazetesinde var."

Yorumlar