Sancaktepe'deki acil durum hastanesi açıldı

İstanbul'da koronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla yapılan "Acil Durum Hastaneleri"nden Santacaktepe Hastanesi açıldı. Hastane 45 günlük süre içinde bitirildi.

Google Haberlere Abone ol
Sancaktepe'deki acil durum hastanesi açıldı

Koronavirüs salgınına karşı İstanbul'da inşa edilen "Acil Durum Hastaneleri" bugün itibariyle hizmete açıldı. Hastanelerin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı. Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Koca, "Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptığı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. 45 günde tamamlanan 1008 yatak kapasiteli hastanenin yapımında 4 bin personel çalıştı.Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce ölüme yol açan koronavirüs salgını nedeniyle yapılan İstanbul Sancaktepe'dekiProf. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi 45 günde tamamlandı. Salgında hayatını kaybeden Türk Patolog Prof. Dr. Feriha Öz'ün adını alan hastane Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete sunuldu.

ERDOĞAN VE KOCA İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile beraber hastaneyi gezdi. Erdoğan ve Koca, hastanede incelemelerde bulundu. Yapılan hastanenin başta salgın durumlarında, afet, deprem gibi olaylarda aktif rol oynaması planlanıyor.AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİErdoğan, yapımı tamamlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışına katılarak konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesti.

4 BİN PERSONEL 3 VARDİYA ÇALIŞTI

Yapımı için yaklaşık 4 bin personelin 3 vardiya şeklinde çalıştığı sağlık tesisi, ameliyathaneleri, MR, triyaj odaları, laboratuvarları, anjiyo ile ekoları ve ultrasonlarıyla tam teşekküllü bir hastane altyapısına sahip olarak hizmet verecek.

SALGIN HASTANESİNİN ÖZELLİKLERİ

1008 yatak kapasitesine sahip: Hastane, 125 bin metrekare alana kurulurken, 75 bin metrekarelik kapalı alanıyla sağlık hizmeti verecek. 1008 yatak kapasitesi ile sağlık sistemine önemli katkılar sunacak hastanede istenildiğinde her oda yoğun bakıma da dönüştürülebilecek.

500 araçlık otopark ve 16 ameliyathane: Sağlık tesisinde 500 araçlık otopark ve 16 ameliyathanenin yanı sıra 36'sı diyaliz ve yoğun bakım altyapısına sahip 576 banyolu hasta yatak odası, 36'sı diyaliz hasta altyapısına sahip 432 yoğun bakım yatağı, 36 acil müşahede yatağı, 8 triyaj, 2 CRP, 4 tomografi, 4 MR, 2 X-ray odası bulunuyor.

Yorumlar