İstanbul'da kedi yiyen Japon yakalandı

Japonlar kedi yer mi? Polis, kaldığı binanın çatı katında oturan Japonya uyruklu şüphelinin, yavru kedileri öldürdükten sonra yediğini tespit etti. Para cezası uygulanan şüpheli, sınır dışı edilecek.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kedi yiyen Japon yakalandı

Japonlar kedi yer mi sorusu İstanbul'da yaşanan vaka sonrasında merakla sorulan bir soru oldu. İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde duyanların midesini bulandıran bir gelişme yaşandı. Sokakta yakaladığı kedi yavrularını evine götürerek pişirip yediği belirtilen bir Japon vatandaşı yakalandı. Yakalanan kişi sınır dışı edilmek üzere yabancılar şubesine götürüldü. Olayın bu boyutu tartışılmaya devam ederken, Japonlar kedi yer mi sorusu da gündeme gelmeye başladı. 

Küçükçekmece'de yavru kedileri yediği iddia edilen Japonya uyruklu şüpheli yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, 15 Haziran'da Gültepe Mahallesi'nde ikamet eden yabancı uyruklu bir kişinin, binanın önünde bulunan yavru kedileri toplayarak, evine götürdüğünü ve evinden pis kokular geldiği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

kedi yiyen japon
Yavru kedileri yediği tespit edilen Japon sınır dışı edildi

 

Polis, adreste yaptığı incelemede binanın çatı katında oturan Japonya uyruklu D.M'nin yavru kedileri öldürdükten sonra yediğini tespit etti.

Şüpheli D.M'ye, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 10 bin 375 lira idari para cezası uygulandı.

Zanlı D.M, sınır dışı edilmek üzere Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Japonlar kedi yer mi sorusuna, kedi yemediklerini belirterek cevap veriyor. Uzakdoğu ülkelerinde kedi ve köpek gibi hayvanların yendiği biliniyor. Ancak Japonya'da kedi ya da köpek eti yemek yaygın değildir. Hatta birçok Japon buna karşı çıkar.

Kedi ve köpek eti yemek daha çok Çin'de yaygın olan bir gelenektir. 

Hatta Çin'de yarasa gibi yabani hayvanların da yendiği belirtiliyor.

JAPONLAR NE YER, JAPON YEMEKLERİ NELERDİR?

200 yıl öncesine kadar dini inanışlar gereği dört ayaklı hayvanlar yenmediği için daha çok balık, tavuk ve soya fasulyesi gibi yiyecekler Japon mutfağının temel besinlerini oluşturuyor. Japonya’da balık ve tavuk etinin yanında kırmızı et de bazen kullanılıyor. Ancak Japonya’da koyun eti kullanılmıyor. Çünkü koyun eti bulunmuyor.

Japon yemekleri denince ilk aklına gelen sushi olur. Fakat tempura, sukiyaki, udon, okonomiyaki, soba, ramen yemekleri ile çok çeşitli ve zengin bir mutfaktır.

Pastırma kadar ince kesilen dana eti tavada, çok az sosla ve sebzelerle pişiriliyor ve çırpılmış çiğ yumurtaya batırılarak yeniyor.

Haşlanarak hazırlanan çeşidine ‘Shabushabu’, fondü’de pişirilenine ise ‘Subiyaki’ deniyor. Kızartmalarda mısır özü yağı ve susam yağı kullanılıyor. Soya fasulyesi dışında başka bakliyat çeşidi kullanılmıyor.

Meşhur Japon yemekleri şunlardır:

Takoyaki: Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topçukları.

Chanko-nabe: Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü.

Donburi: Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği.

Gyōza: Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi.

İshiyaki 

Karē : Hintlerin Curry’sinin Japon versiyonu.

Kushiage 

Maki: Pilav üstü Deniz-Otu Sarması.

Miso Çorbası: Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir. Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır. İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir.

Nabe veya O-Nabe: Japon türlüsü, yenilirken pişirilir.

Oden: Türlü şekli.

Okonomiyaki: Lahanalı hamur işi.

Sashimi: Çiğ balık

Shabushabu: Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir.

Sukiyaki:  Türlü

Sushi: Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze.

Takoyaki: Tako Japonca da ahtapot anlamına gelir ve takoyaki ahtapot topları olarak bilinir.Takoyaki satıcıları Japonya da çok popülerdir. Takoyaki yapmak için özel takoyaki kızartma tavası kullanılır. Sulu hamur tavadaki çok küçük yuvarlak bölümlere dökülür.

Tempura: Tempura hamuruna batırılmış bol yağda kızartılmış sebze ve deniz ürünü.

Teriyaki: Şeker, mirin, soya sos ve sakenin kaynatılarak yapıldığı, ana yemeklerde kullanılan tatlı bir sostur.

Tonkatsu: Şeker pekmezi, su, tuz, domates ezmesi, damıtılmış sirke, havuç püresi, glikoz şurubu, elma püresi, karamel, mısır nişastası, karabiber, soğan tozu, sarmsak, meyan kökü, limon suyundan yapılan bir sos ve genelde teppanyakilerde kullanılır.

Yakitori: Tavuk ızgara.

Onigiri: Pirinç topları. Etrafı nori ile kaplanır ve içinde umeboshi (Japon eriği turşusu), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb. bulunur.


 

Yorumlar