İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek, daha da yağacak mı?

İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı başladı. Şehir genelinde etkili olan kar yağışının birkaç gün daha sürmesi bekleniyor. Peki, İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek, daha da yağacak mı?

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da karlı günler başladı

İstanbul genelinde günlerdir beklenen kar yağışı 22 Ocak Cumartesi akşamından itibaren etkili olmaya başladı. Yeri tutmaya başlayan kar nedeniyle yer yer aksaklıklar yaşanırken; meteoroloji kar yağışının birkaç gün daha süreceği uyarısında bulundu. Peki, İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek, daha da yağacak mı?

Kar yağışı, Avrupa Yakası’nda Bayrampaşa, Eyüpsultan, Zeytinburnu, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer, Bağcılar, Kağıthane ve Arnavutköy’de devam ediyor. Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy, Beykoz, Üsküdar ve Ümraniye'de etkili oluyor.

Belediye ekipleri ana arterler ile otoyollarda temizlik ve tuzlama çalışması yaparken, bazı sürücülerin trafikte ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

ENGELLİ KAMU ÇALIŞANLARINA İZİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler ile hamilelerin 2 gün idari izinli sayılacağını bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca İstanbul’da olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler ile hamile olanlar 24-25 Ocak tarihlerinde (Pazartesi-Salı) idari izinli sayılacaktır." ifadelerini kullandı.

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINA İKİ GÜNLÜK İZİN

Vali Yerlikaya, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de 24-25 Ocak 2022 tarihlerinde eğitime ara verildiğini belirtti.

Kentte motosiklet ve elektrikli scooter kullanılmayacak
Valisi Yerlikaya, kentteki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooterların kullanılmayacağını bildirdi.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, halen aralıklarla devam eden kar yağışlarının gelecek 3 gün boyunca il genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının 3 gün boyunca aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Özellikle köprü ve viyadükler başta olmak üzere il genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan girişi ve boğaz hattı boyunca, deniz ulaşımı bakımından görüş mesafesinde azalma ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


 

Yorumlar