İstanbul'da hava durumu: Fırtına ne zaman sona eriyor?

İstanbul'da iki gündür yeniden etkili olmaya başlayan fırtına günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. İstanbullular havanın ne zaman normale döneceğini merakla bekliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre İstanbul'da fırtına Çarşamba günü itibariyle kenti terk ediyor. İşte İstanbul'da hava durumu

Google Haberlere Abone ol
Fırtına İstanbul'u ne zaman terk edecek?

İstanbul'da geçen hafta etkili olmaya başlayan fırtına son iki günde yeniden geri döndü. Kent genelinde sağanak yağışla birlikte etkili olan fırtınanın kenti ne zaman terk edeceği ise merak konusu oldu. Pazar günü akşam saatlerinden itibaren kaydedilen yağış miktarları incelendiğinde salı saat 07.00 itibari ile en fazla yağış, Eyüpsultan Hamidiye (108.6 kilogram/metrekare), Şişli (100 kilogram/metrekare), Beykoz (kilogram/metrekare) ilçelerinde ölçüldü. En az yağışlar Silivri (25 kilogram/metrekare), Büyükçekmece Kamiloba (38 kilogram/metrekare) gibi batı ilçelerimizde kaydedildi. İl genelinde ortalama 60 kilogram/metrekare yağış kaydedildi.

Barajlardaki doluluk oranı ise yaklaşık yüzde 4 artarak yüzde 43,77’ye ulaştı. En yüksek rüzgâr hızları Kartal Aydos saatte 104.4 kilometre Beykoz Anadolu Feneri saatte 97.7 kilometre YSS Köprüsü saat 92.1 kilometre olarak ölçüldü.

İstanbul genelinde kuvvetli, yer yer tam fırtına (65-100 kilometre/saat) şeklinde etkili olan rüzgârlar ile birlikte kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin çarşamba sabah saatlerine kadar devam edeceği, ardından bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

Yorumlar