İstanbul'da çocuklara pazar ve market yasağı

İstanbul'da koronavirüsten etkilenmemeleri için okulları tatil edilen çocuklar için pazar ve marketlere girişleri yasaklandı. İstanbul genelinde diğer iş yerleri zaten uzun zamandır genel olarak kapalı durumda.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da çocuklara pazar ve market yasağı

İstanbul'da koronavirüse karşı alınan önlemler ve tedbirler giderek daha da sertleşiyor. Okulların tatil edilmesiyle evlerine kapanan çocuklar için parklar, bahçeler yasaklandı. Son olarak market ve pazar yerleri de çocuklara yasaklandı. Öte yandan 65 yaş üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.

İstanbul'da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuya ilişkin Twitter hesabından, alınan yeni kararlara yönelik açıklamalarda bulundu. Tedbirler kapsamında, çocukların market ve pazar yerlerine alınmayacağını duyuran Yerlikaya, “Vatandaşlarımızın market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmaması kararlaştırılmıştır. Değerli anne ve babaların sevgili çocuklarımızı korumak için gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum." dedi

Vali Yerlikaya "Otobüs ile şehirler arası yolculuğun "Seyahat İzin Kurulu"nun iznine bağlanmış olması nedeniyle; Taksi vb. araçların ya da İnternet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı) vasıtasıyla şahsi araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracı olarak kullanılmasına izin verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar