İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi

İstanbul'da kar beklentisi devam ederken vatandaşlar "İstanbul'da kar ne zaman yağacak" diye sormaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, 29 Aralık 2019 Pazar günü İstanbul'da kar yağışı bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi

Meteoroloji tarafından paylaşılan 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, İstanbul'da etkili olan soğuk hava, önümüzdeki günlerde etkisini daha da artıracak. Buna göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, özellikle 29 Aralık Pazar günü sıcaklık değerlerinin daha da düşeceği ve pazar günü şehirde karla karışık yağmurun etkili olacağı kaydedildi.

Yapılan değerlendirmelere göre, ülke genelinde yarından itibaren sıcaklıkların daha da düşmesi bekleniyor. Özellikle yurdun batı kesimlerinde şimdiye kadar 1-2 derecelik düşüş yaşanırken İç ve Batı Anadolu'da sıcaklık 3-4 derece azaldı. Pazar gününe kadar yurdun batı kesiminde sıcaklıkların daha da düşmesi beklenirken yurdun iç kesimlerinde soğuk hava yerini yağmur ve kar yağışına bıraktı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt geneli için 5 günlük hava durumunu paylaştı. İşte, o veriler.

İÇ ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

İç Anadolu'da yaşanan soğuk havanın daha da düşmesi beklenirken özellike Ankara'da bugün 9 derece olan hava sıcaklıklarının yarın 5 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Soğuk havanın etkisi altına giren İç Anadolu'da sıcaklık düşüşü yaşanırken özellikle Eskişehir'de 3, Konya'da ise 4 hava sıcaklıklarının azalması bekleniyor.

Soğuk havaların etkili olduğu Ankara'da yarın için yağmur beklenirken, bölge genelinde ve özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından derlenen beş günlük hava durumuna göre, son bir kaç gündür hava sıcaklıklarında önemli düşüş yaşanan İstanbul ve İzmir'de de havaların 1-2 derece daha azaldığı görülüyor. 

Perşembe günü ise İstanbul ve İzmir'de sıcaklıklarda düşüş 2-3 dereceyi bulurken İç Anadolu genelinde bu fark 5-6 dereceye kadar çıkıyor. Başkent başta olmak üzere bölgenin tamamında kar yağışı bekleniyor. Yetkililer özellikle sabah saatlerinde sürücüleri sis ve don olayına karşı uyarıyor. Kar yağışı Doğu Anadolu'nun tamamında da etkisini hissettiriyor.

İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Cuma günü İç Anadolu ve Doğu Anadolu için kar yağışı yönünde tahminlerde bulunan Meteoroloji, İstanbul içinde bugüne oranla sıcaklığın 3 derece azalarak 8 dereceye düşmesini bekliyor. Öte yandan Cuma günü İzmir'de parçalı bulutlu (11) bir hava öngören Meteoroloji, hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarının daha da soğumasını ve İstanbul'da Pazar günü karla karışık yağmur bekliyor.

Yine meteoroloji tarafından yayınlanan hava durumu haritasına göre, İç ve Orta Anadolu'da sıcaklıklar 1-2 dereceye kadar düşecek. 

Yorumlar