İstanbul'da çiğköfte festivali

Türk mutfağının karakteristik lezzetlerinden olan ve dünyaca üne sahip çiğ köfte için Küçükçekmece’de festival düzenlenecek

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da çiğköfte festivali

2 Nisan Pazar günü Halkalı Meydanı’nda yapılacak festivalde, ustalar tarafından tepsilerde yoğurulacak bin 500 kilo çiğ köfte ve Bitlis yöresine ait içli köfte, 12 bin kişiye ikram edilecek. Sıra gecesi ve halk oyunları ekiplerinin de sahne alacağı festival, renkli görüntülere ev sahipliği yapacak.

Doğu ve Güneydoğu kültürünün İstanbul’da yaşatılacağı ve bu yıl ilk kez düzenlenecek Çiğ Köfte Festivali için hazırlıklarda sona gelindi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen festivalde, tepsilerde yoğurulacak bin 500 kilo çiğ köfte, Bitlis yöresine ait içli köfte ve ayran eşliğinde 12 bin kişiye ikram edilecek. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de katılım göstereceği festival, 2 Nisan Pazar günü, Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Selahattin Alpay, İsmail Hazar, Münevver Özdemir, Bekir Çiçek’in Doğu ve Güneydoğu bölgesine ait türküler söyleyeceği festivalde, Şanlıurfa Sıra Gecesi Ekibi sahne alacak. Doğu ve güneydoğu illerini temsilen derneklerin de katılım göstereceği festival, renkli görüntülere sahne olacak.
 

Yorumlar