İstanbul Valiliği ve AKOM'dan yağış uyarısı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün kent genelinde etkili olması beklenen yağış konusunda uyarıda bulundu.İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan uyarıda,...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valiliği ve AKOM'dan yağış uyarısı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün kent genelinde etkili olması beklenen yağış konusunda uyarıda bulundu.

İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan uyarıda, meteorolojik tahminlere göre sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın, kenti etkisi altına almasının beklendiği hatırlatıldı. Uyarıda, "Konuyla ilgili ve görevli kurumlarımız müteyakkız olup vatandaşlarımızın da can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları önem arz etmektedir." denildi.

- "Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi olabilir"

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul'un bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağışın etkisi altına gireceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yağışların bölgesel olacağı, zaman zaman dolu şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. Raporda, kuvvetli sağanak yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi olabileceği belirtiliyor. Özel araçların dolu yağışından zarar görmemesi için kapalı alanlarda muhafaza edilmesi öneriliyor. Üç gün süreceği tahmin edilen yağışların, fırtına şeklinde aralıklarla devam edeceği belirtiliyor."

AKOM, ihbar doğrultusunda ekiplerini alarma geçirerek muhtemel riskli bölgelere ekiplerini sevk etti. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri tedbirlerini alıyor.


Yorumlar