İstanbul son dakika: Sahte içkiden ölü sayısı 22'ye yükseldi

İstanbul son dakika: Esenyurt'ta üç kişi daha sahte içkiden öldü. Sadece İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 22'ye yükselirken; Türkiye genelinde 8 ayrı kentte 24 kişinin sahte içkiden öldüğü belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da ölü sayısı 22'ye yükseldi

Son Dakika: İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "İstanbul'da sahte alkolden 22 kişi öldü, 16 kişinin ise hayati tehlikeleri devam ediyor" denildi.

Türkiye genelinde sahte içki kullanımından kaynaklanan ölümlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Sadece İstanbul'da 7 kişinin öldüğü sahte içki nedeniyle Türkiye genelinde 24 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Esenyurt'ta dün sahte içkiden 3'ü yabancı 6 kişinin zehirlenerek, öldü. Önceki gün de Özbekistan uyruklu kişinin ölmesiyle ilçede sahte içkiden ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi. 

İstanbul Esenyurt'ta dün 3'ü yabancı uyruklu 6 kişinin içtikleri sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Önceki gün de Esenyurt'ta Özbekistan uyruklu Jobborkul Rakhmonov da sahte içkiden ölmüştü. Esenyurt'ta 3 gün içerisinde sahte içki nedeniyle ölenlerin sayısı 22'ye çıktı.

DHA'da yer alan habere göre öte yandan polis ekipleri de Esenyurt'taki içki denetimlerini sıklaştırdı.

1 Aralık ile 14 Aralık tarihleri arasında Esenyurt'ta işletme ve sahte içki imalatı yapıldığı tespit edilen yerlere yönelik denetimler yapıldı.

Denetimlerde, 5 tekel bayii, 3 ikamet ve 1 restoranda yapılan aramalarda, 471 şişe halinde 500 litre sahte alkol ve sahte alkol için kullanılan çok sayıda bandrol ve boş şişe ele geçirildi.

ADANA'DA 9 TON SAHTE İÇKİ 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekipleri, 8 kentte 24 kişinin sahte içkiden hayatını kaybetmesi üzerine, yeni yıl öncesi piyasaya sahte ve kaçak içki sürerek, halk sağlığını tehlikeye atmak isteyen suç gruplarına yönelik harekete geçti.

Ekipler, yasa dışı imalathaneleri deşifre etmek, piyasaya sürülen sahte ve kaçak içkilerin tüketiciye ulaşmasını engellemek için 81 ilde Zehir operasyonu başlattı. Bu kapsamda Adana’da KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen 10 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Adreslerde yapılan aramalarda; 9 bin 467 litre sahte içki, 136 içki kiti ve 26 litre etil alkol ele geçirilirken, 5 şüpheli de gözaltına alındı. Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülen şüphelilerin sorgularının sürdüğü belirtildi.


 

Yorumlar