İstanbul Şehir Üniversitesi'ni kim kurdu? Kurucuları kimlerdir?

İstanbul Şehir Üniversitesi kimin, sahibi kimdir? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, İstanbul Şehir Üniversitesi kimin, sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Şehir Üniversitesi'ni kim kurdu? Kurucuları kimlerdir?

İstanbul Şehir Üniversitesi kimin, sahibi kimdir? sorularının yanıtı Şehir Üniversitesi'nin sahiplerini merak eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, İstanbul Şehir Üniversitesi kimin, sahibi kimdir?

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KİMİN

İstanbul Şehir Üniversitesi, Bilim ve Sanat Vakfı'na aittir. Yani, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin sahibi Bilim ve Sanat Vakfı'dır. 

İlk öğrencilerini 2010-2011 eğitim öğretim döneminde alan İstanbul Şehir Üniversitesi, 7 fakülte, 3 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu ile hizmet vermektedir. Bünyesinde bulunan önlisans, lisans ve yüksek lisans bölümleriyle öğrencilerine hizmet veren üniverisite aynı zamanda 90'e yakın ülkeden öğrenciye de hizmet vermektedir. 

MÜTEVELLİ HEYETİ

Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'dir. Rektörlüğünü Prof. Dr. Peyami Çelikcan'ın yaptığı üniversitenin mütevelli heyetinde nobel ödüllü fizikçi Aziz Sancar, Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu, Prof. Dr. Cüneyt Kaya, Faruk Deniz, Mustafa Mente ve Oral Avcı bulunmaktadır.

BİLİM VE SANAT VAKFI

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Bilim Sanat Vakfı, 1986 yılında Mustafa Özel, Murat Ülker ve Fikri Gökbörü Kançal tarafından kuruldu. 

Yorumlar