İstanbul Havalimanı'na inen THY uçağının iniş takımı kırıldı

Son dakika: Frankfurt-İstanbul seferini yapan THY uçağı İstanbul Havalimanı'na iniş yaparken iniş takımı kırıldı. İçerisinde 146 yolcu bulunan THY yolcu uçağı pistin ortasında kaldı.

Google Haberlere Abone ol
THY uçağının iniş takımı iniş sırasında kırıldı

Gelen son dakika haberlerine göre, Frankfurt-İstanbul seferini yapan THY uçağının ön iniş takımı sert iniş nedeniyle zarar gördü. İstanbul Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra iniş takımı kırılan THY yolcu uçağı pistin ortasında kalırken uçakta bulunan 146 yolcu ve 7 mürettebatın herhangi bir zarar görmediği açıklandı.

Türk Havayolları'na ait TK1598 sefer sayılı TC-JSH kuyruk tescili Airbus A321 tipi yolcu uçağı İstanbul Havalimanı'na sert iniş yaptı. İnişin ardından uçağın ön iniş takımlarındaki lastikleri koptu. Olay sonrası pistte kalan uçak için hemen çalışma başlatıldı.

VALİ KAYA'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "TK1598 Sefer sayılı Frankfurt-İstanbul seferini yapan THY yolcu uçağı, saat 12.25'de İstanbul Havalimanına iniş yaptıktan sonra ön dikmesinin çıkması nedeniyle pist ortasında kalmıştır. İlk bilgilere göre 7'si mürettebat, 146 yolcumuzda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yoktur." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Sonhaberler

Yorumlar