İstanbul Aydın Üniversitesi kimin, sahibi kimdir?

İstanbul Aydın Üniversitesi kimin, sahibi kimdir, soruları tercih döneminde öğrenciler ve veliler tarafından sıkça dillendirilen bir soru oldu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Aydın Üniversitesi kimin, sahibi kimdir?

Üniversite adayı öğrencilerin tercih dönemleri başladı. Öğrenciler, tercih edecekleri üniversiteleri şimdiden araştırmaya başladı. Araştırılan üniversiteler arasında özellikle de vakıf yani özel üniversiteler bulunuyor. Bunlardan biri de Türkiye'nin en büyük özel üniversitesi unvanını elinde bulunduran İstanbul Aydın Üniversitesi'dir. Peki, İstanbul Aydın Üniversitesi kimin, sahibi kimdir? İşte İstanbul Aydın Üniversitesi hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

2003 yılında kurulan İstanbul Aydın Üniversitesi'nin sahibi Asker ve Akademisyen kökenli Doç. Dr. Mustafa Aydın'dır. Peki, Mustafa Aydın kimdir? 

İşte Mustafa Aydın biyografisi:

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin sahibi Mustafa Aydın 1956 yılında Trabzon'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladı. Üniversite eğitimini ise Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi ile Kahire Üniversitesi'nde tamamladı. Dil bilimi üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı. 

1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve başladı ve 1995 yılında emekli oluncaya kadar birçok yurt içi ve yurt dışı görevlerinde bulundu. Emekliliğini mütakip İstanbul Üniversitesinde Öğretim Üyeliğine başlayan Doç. Dr. AYDIN eş zamanlı olarak da eğitim sektöründeki yatırımları ile kurucusu olduğu BİL Holding bünyesinde yer alan kuruluşları sırasıyla
hayata geçirdi ve hâlâ bu kuruluşların yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

1995 yılında hayata geçirdiği BİL Öğretim Kurumları bünyesinde 40 civarında BİL Koleji kampüslerinde anaokulundan lise son sınıfa kadar 150 civarında okulda eğitim hizmetlerine
devam etmektedir. 

2003 yılında ise 16 fakülte, 34 Araştırma Merkezi, 5000’i uluslararası olmak üzere 40.000 öğrencisi, 2 düşünce kuruluşu, 2 UNESCO kürsüsü, 100’ün üzerinde çok güçlü teknolojik, bilişim ve laboratuvar altyapısı ile Türkiyenin en büyük vakıf üniversitesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin temellerini attı.

Daha sonraki yıllarda KKTC’de Kıbrıs İlim Üniversitesi ve Uluslararası Aydın Üniversitesi’nin yanı sıra ABD-San Francisco Silikon Vadisi’ndeki İAÜ Kuluçka Merkezinin de kuruluşunu
gerçekleştirdi.

Arapça ve İngilizce bilen, yayımlanmış dört eseri bulunan Doç. Dr. Mustafa Aydın, evlidir ve üç çocuğu, beş torunu vardır. Hâlâ yükseköğretim ve sivil toplum alanındaki aktif çalışmalarını sürdürmektedir.

Mustafa Aydın'ın kuruculuğunu yaptığı kuruluşlar şunlardır:

Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV)
İstanbul Aydın Üniversitesi
Bil Holding A.Ş.
Aydın Basın Yayın Ltd.
BİL Yayın A.Ş.
BİL Kültür Eğitim Hizmetleri A.Ş.
EK-BİL Matbaacılık A.Ş.
EK-FORM Matbaa Ltd.
BİL Data Ltd. Şti.
Marmara Kalibrasyon Ltd.
Aysa Global Yatırım A.Ş.
Aydın Medya Yayıncılık A.Ş.
Bilişim Enfor Ltd.
İnovasyon Proje Dan. Ltd. Şti.

MUSTAFA AYDIN'IN ESERLERİ İSE ŞUNLARDIR:

Endülüslü Şair ve Yazar Ibn Şüheyd
DER Yayınları, İstanbul - 2006
Tevabi ve Zevabi
DER Yayınları, İstanbul - 2008
Devr-i Kalem
İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınları
İstanbul - 2017
Çağdaş Arapça Konuşma Teknikleri
İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınları
2018
Temel Arapça İletişim Becerisi
İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınları
2018
Abdullah eş-Şibravi’nin Unvanu’l- Beyan
ve Bustanu’l Ezhan İsimli Eserinin Edisyon
Kritiği
İşaret Yayınları, 2018
Cahiz ve Edebi Görüşleri
İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınları
2018
Bedi İlmi ve Sanatları
İşaret Yayınları, 2018
Zamanın Önünde Yürümek
İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınları
2018
Eğitim ve Kültür Üzerine Konuşmalar
İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınları

Yorumlar