İstanbul 'demokrasi nöbeti'nde

Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, İstanbul'un değişik noktalarında "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul 'demokrasi nöbeti'nde
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren İstanbullular, meydanlarda "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Ellerinde çeşitli döviz, şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla meydanlarda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, çalınan marş ve şarkılara eşlik etti. Zaman zaman çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranlardan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretine ilişkin videoları izledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sahneden vatandaşları selamladı. Vali Şahin, alandakilere hitaben yaptığı konuşmada, dünyada devletler kurmuş bir millet olarak 15 Temmuz'da da milletin tüm dünyaya kendini gösterdiğini söyledi.

Tek vatan, millet ve devlet duygusunun 15 Temmuz darbe girişimi karşısında tekrar ortaya çıktığını vurgulayan Şahin, "Meydanlarda siyaset üstü bir buluşma ortaya çıktı. Bu görüntü onu gösteriyor. Bütün siyasi görüşlerden insanlar bir arada. Bütün etnik ve inançlardan insanlar ellerinde Türk bayraklarıyla, 'Milli iradenin sahibi biziz' diye haykırıyorlar." şeklinde konuştu.

15 Temmuz'un esas kahramanının tankların, silahların önünde duran bu millet olduğunu belirten Şahin, milletin bu davranışının tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini ve hukuk tarihinde egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun bir ifadesi olacağını dile getirdi.

Tarih yazan bir millete şahitlik ettiklerini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Bugün sizlere teşekkür etmek için geldim. Taksim Meydanı sembol meydanlardan biri. Sizler de sembollere yaraşır bir anlamla buradasınız. Bu içeriği sizler doldurdunuz. Taksim, inşallah bundan sonra bu iradesi ve kararlılığıyla da anılacak."

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da 15 Temmuz'dan bu yana meydanları dolduran, Taksim nöbetini devam ettiren vatandaşlara nöbetlerinin hayırlı olmasını diledi. Herkesin, birlikte 'Tek bayrak, devlet, vatan ve millet.' dediğini anımsatan Demircan, "Herhalde milyonlar Taksim'e geldi. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına İstanbul'un, Taksim'in göbeğinden selamını gönderdi, birlik mesajını verdi." ifadesini kullandı.
Taksim Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Saraçhane

Saraçhane'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bulunduğu 15 Temmuz Şehitleri Caddesi'nde toplanan binlerce vatandaş ise ellerindeki Türk bayrakları ile "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

İBB Mehter Takımı'nın verdiği konserin ardından, çalınan şarkı ve marşlara eşlik eden vatandaşlar, sloganlarla darbe girişime tepki gösterdi.

Bu arada, belediye önünde şehit düşenler için hazırlanan anı defterine, vatandaşlar tarafından taziye mesajları yazıldı.

Kısıklı

Üsküdar Kısıklı'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atıp tekbir getirdi.

Kur'an-ı Kerim okunan alanda, vatandaşlar platformdan 15 Temmuz'da şehit edilenlerin ismi seslendirildiğinde, "burada" karşılığını verdi.

"Demokrasi nöbeti", çalınan marş ve şarkılarla devam ediyor.

Ayrıca, kentin farklı meydanlarında devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılanlara, su ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Yorumlar