İştahı azaltmanın ince noktaları

iştah , iştah azaltmanın yolları , iştahtan kesilmek , kilo almaya neden olan faktörler , nasıl zayıflanır , kilo nasıl verilir , hızlı kilo vermenin yolları

Google Haberlere Abone ol
İştahı azaltmanın ince noktaları


Fazla kilolara neden olan etkenlerden biri de iştahtır. Gıda uzmanları bu konu hakkında iştahın kontrol altında tutulması, formda kalmaya yardımcı olacağını belirtiyor.

İştahı Azaltmanın Yolları

Kahvaltı: Gece boyunca ortalama 12 saatlik bir açlık yaşanır. Uyurken açlık hissi fark edilmese de , vücut gece boyu çalışmaya ve enerji harcamaya devam eder. Gece uykusundan sonra bedeni ve beyni tekrar besin öğeleri ile ve enerji ile sabah kahvaltısında doldurulmazsa eğer halsiz ve psikolojik sinirlilik başlar. Özellikle okul yaşındaki çocukların okul başarısı için kahvaltı öğünü çok önemlidir.

Kafein-çay: Yeşil çay ve kahve günde 2 defa alınmalıdır. Özellikle yeşil çayın antioksidan özelliği fazladır.

Sakız: Özellikle öğleden sonra 1 adet sakız çiğnenmesinde yararlıdır, her gün 25 kalori daha az kabul edilir, bu da haftada 175 kalori az kabul etmek demektir.

Tarçın: Kan şekerini hem düşürür, hem de sabit bırakır.

Yağ: Yemekten sonra vücuttaki yağ, midenin yavaş boşalmasını sağlar, safra salgısını artırır ve tokluk hissi verir. Zeytin yağı, hindistan cevizi yağı ve keten yağı yemeklerde mutlaka olmalıdır. Fındık, ceviz, badem de kullanılmalıdır.

Lifli gıdalar: Sağlıklı kalp ve güzel bir görünüm sağlayan pehrizde, lifli gıdalar sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına yardımcı olur, geç sindirildiğinden geç açlık hissedilir. Ayrıca kandaki yüksek kolesterolü düşürmeye ve kan şekerinin seviyesini sabit tutmaya yardımcı olacaktır.

Limon: Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Mide asit üretimini artırarak sindirimi zor besinlerin (yağlı gıdalar, kırmızı et, vb.) sindirimine yardımcı olur. Limon suyu aynı zamanda karaciğer safra üretimini artırarak yağların sindirimini kolaylaştırır.

Protein: Protein karbonhidratlardan ve yağlardan daha uzun süre tok tutar.

Birlikte karbohidratla kabul edilirse, sindirim yavaşlar kilo vermek zorlaşır. İdeal pehrizde sonuç elde etmek için, ilk 7 gün hiç karbonhidrat almadan, sadece protein tüketmektir.

Kulaktaki iştah noktasını haberdar edin: Çok acıktığınızda "tragus" noktasına (kulakla yanağın birleştiği yerdeki çıkıntılı kıkırdak parçası) baş ve işaret parmağınızla baskı yaparsanız veya masaj yaparsanız sürekli tokluk hissedersiniz .Bazı insanlar sürekli olarak bu noktaya baskı yaparak iştahı azaltmak için bu bölüme küpe takmaya tercih eder.

Yorumlar