İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

- TYB İstanbul Şubesi ve Türk Edebiyatı Vakfı'nın basın açıklamasında, "Kudüs'ü başkent ilan eden işgalci İsrail ve ABD" lanetlenerek, 18 Mayıs'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitinge destek mesajı verildi - Açıklamadan: - "Amerika destekli İsrail terörüyle Filistinli kardeşlerimizden şehit olanlara rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" - "Filistin halkının özgürlük mücadelesinde hakkın yanında olup hakikati her şartta dillendirmeye devam edeceğiz" - "Bütün bu katliamların hesabını er ya da geç vermek durumunda kalacaklardır"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Türk Edebiyatı Vakfı, Kudüs'ü başkent ilan eden işgalci İsrail ve ABD'yi lanetleyerek, 18 Mayıs'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Zulme Karşı Duruş Mitingi"ne katılıp destek vereceklerini bildirdi.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın imzasıyla TYB İstanbul Şubesi, Türk Edebiyatı Vakfı ve kültürel faaliyet yürüten dernekler adına, Kudüs'te yaşanan gelişmelere dair yapılan basın açıklamasında, "Kudüs'ü başkent ilan eden işgalci İsrail ve ABD" lanetlendi.

Doğu Kudüs'te Filistin halkına yönelik şiddetin ve devam eden insanlık dramının karşısında sessiz kalınmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci Siyonist İsrail'in Filistin halkına yaptığı soykırım, dünyanın gözleri önünde devam etmekte ve vicdanları kanatmaktadır. Tarih bu zulme ortak olanları ve sessiz kalanları elbette yazacaktır. Fakat bu çağın tanığı olarak bizler, katliamlara ve insanlık dışı zulümlere sessiz kalmayacağız. Bugün, yarın ve daima mazlumun yanında saf tutmaya devam edeceğiz. Tarih zulümle abad olunmayacağının sayısız örnekleriyle doludur. Gelecek nesillerin lanetle anacağı bir terör devletinin ve destekçilerinin de abad olmayacağına inancımız tamdır. Bütün bu katliamların hesabını er ya da geç vermek durumunda kalacaklardır."

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam dünyası ve süper güçler eliyle hukuku yok edilmiş mazlum halklar adına cesur bir ses olarak tüm dünyaya seslendiği, Türkiye'nin bir kez daha İslam'ın ve mazlum halklar için adil savunmanın son adası olduğunu kesin ve net bir biçimde ortaya koyduğu kaydedildi.

- "Yenikapı'daki Zulme Karşı Duruş Mitingi'ne katılacağız"

Yenikapı'da 18 Mayıs Cuma günü düzenlenecek, "Zulme Karşı Duruş Mitingi"ne katılıp destek verileceği bildirilen açıklamada, Filistin'e uygulanan işgal 'hunharca' olarak nitelendirilerek lanetlendi.

TYB İstanbul Şubesi, Türk Edebiyatı Vakfı ve kültür dernekleri olarak, Filistin halkının özgürlük mücadelesinde hakkın yanında olup hakikati her şartta dillendirmeye devam edeceklerinin vurgulandığı açıklama, şöyle tamamlandı:

"Amerika destekli İsrail terörüyle Filistinli kardeşlerimizden şehit olanlara rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Şer ittifakının şiddetini her geçen gün daha fazla arttırması sonucu Türkiye’nin sessiz kalmayıp, Filistin ve dahi Kudüs için verdiği politik ve diplomatik mücadeleyi arttıracağına, Filistin nezdinde Ortadoğu Müslümanları için lider söylemini sürdüreceğine yürekten inanıyoruz."

Yorumlar