İsrail'den BDS'nin "akademik boykot çağrısına" tepki

- Cumhurbaşkanı Rivlin: "Akademik boykot, tüm dünyadaki ilim camiası için büyük bir tehlikedir. Üniversite öğrencilerinin, öğretim üyelerinin ve üniversitelerin boykot edilmesine izin verilmeyecek"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den BDS'nin "akademik boykot çağrısına" tepki

KUDÜS (AA) - İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail'in "akademik" alanda boykot edilmesi çağrısını "büyük tehlike" olarak nitelendirdi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Tel Aviv Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nden bazı kişilerle bir araya gelen Rivlin, İsrail'e boykot çağrısı yapan BDS Hareketi'ni kınadı.

Cumhurbaşkanı Rivlin, İsrail'in "akademik" alanda boykot edilmesi tehlikesine karşı uyarıda bulunarak, "Akademik boykot, tüm dünyadaki ilim camiası için büyük bir tehlikedir. Üniversite öğrencilerinin, öğretim üyelerinin ve üniversitelerin boykot edilmesine izin verilmeyecek." ifadesini kullandı.

"Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar" (Boycott, Divestment ve Sanctions) kelimelerinin İngilizce baş harflerinden oluşan ve uluslararası bir hareket olan BDS, İsrail üzerinde ekonomik ve siyasi baskı oluşturarak, Filistin topraklarındaki işgale son verilmesi hedefiyle 2015 yılında kuruldu.

Hareket, Filistin'in özgürlük, adalet ve eşitliğine destek verilmesini isterken, İsrail'in yerleşimci-sömürgeciliğini önlemeyi hedefleri arasında gösteriyor.

Yorumlar