İsrail: Türkiye-Libya anlaşması iptal edilsin

Türkiye Akdeniz'deki haklarını tescillemek için Libya ile "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzaladı. Anlaşmaya İsrail ve Yunanistan'dan itirazlar yükselmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İsrail: Türkiye-Libya anlaşması iptal edilsin

Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetiminin tek taraflı adımlarına güçlü cevaplar veren Türkiye oyunları bozdu.

Libya ile "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalayan Türkiye yaptığı hamleyle dengeleri lehine çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı es-Sarrac tarafından varılan anlaşmayla İsrail gazının Avrupa'ya taşınma planları yerle bir edildi.

Anlaşmayla hem Yunanistan ve GKRY hem de İsrail'in planları hezimete uğramış ancak İsrail'den konuyla ilgili uzun bir süre tepki gelmemişti.

İsrail'in Kanal 13 televizyonuna röportaj veren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, konuyla ilgili ilk kez konuşarak İsrail'in anlaşmayla ilgili tutumunu ortaya koydu.

KÜSTAH SÖZLER KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "hasım" olarak gördüklerini belirten Katz, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmayı yasa dışı olarak niteledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın iptal edilmesi gerektiğini savundu.

İsrail'in kendi kıta sahanlıklarında bulduğu gazı Avrupa'ya taşınması tek bir yol bulunuyor. O yol her türlü Türkiye'nin belirlediği şartlar belirlediği alanlardan geçmek zorunda.

Yorumlar