İsrail İran’ın Suriye dışındaki hedeflerini vurmaya hazırlanıyor

- İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman: - “Biz kendimizi sadece Suriye topraklarıyla sınırlamıyoruz. Bu açıkça bilinmelidir” - “Biz kaynağı neresi olursa olsun İran’ın tüm tehditleriyle mücadele edeceğiz”

Google Haberlere Abone ol
İsrail İran’ın Suriye dışındaki hedeflerini vurmaya hazırlanıyor


MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de savunma amaçlı başladıkları tekvandoda farklı kilolarda mücadele edip, geçtiğimiz yıl Balkan, bu yıl da Türkiye şampiyonu olan 14 yaşındaki ikizler Özge ve Öykü Özbey, birlikte Avrupa şampiyonluğu hedefliyor.

Ortaokulda tekvandoyla tanışıp, ilk dönemde savunma amaçlı bu sporu yapan ikizler, başarılı olmalarının ardından çeşitli turnuvalara katıldı.

Geçtiğimiz yıl Edirne'de düzenlenen 19. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde mücadele eden kardeşlerden Öykü 37 kiloda, Özge de 47 kiloda şampiyon olma başarısı gösterdi.

Çalışmalarını ara vermeden sürdüren ikiz sporcular, bu sene de Ankara'da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na katılırken, 47 kiloda Öykü, 51 kiloda da Özge birincilik kürsüsüne çıktı.

Birlikte Avrupa şampiyonluğu hedefi koyan Öykü ve Özge Özbey kardeşler, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek milli takım seçmelerinde başarılı olup, bu hedefe bir adım daha yaklaşmayı amaçlıyor.


- Öykü: "Avrupa şampiyonasına gidip, şampiyon döneceğiz"


Kardeşlerden Öykü Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvandoya başladıktan sonra çeşitli turnuvalara katıldıklarını ve iyi dereceler elde ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Balkan şampiyonu olmalarının ardından iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Öykü, "Geçen yıl Balkan, bu yıl da Türkiye şampiyonu olduk. Önümüzdeki günlerde milli takım seçmelerine katılacağız. Özge de ben de bu seçmelerde birinci olacağımıza inanıyoruz. Birlikte Avrupa Şampiyonası'na gidip, şampiyon olarak döneceğiz. Buna inanıyoruz." dedi.

Kardeşlerden Özge Özbey ise Türkiye Şampiyonası'ndaki maçlarını üstün bir şekilde kazandığını aktardı.

Kendi kategorilerinde kardeşiyle iddialı olduklarının altını çizen Özge, "Kardeşim alt kilomda ama yine de beni zorluyor. Hedefimiz, milli takım seçmesinde birinci olduktan sonra, Balkan ve Türkiye şampiyonalarında olduğu gibi birlikte Avrupa'da da başarıya ulaşmak. Bunun için daha çok çalışıyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Öykü ve Özge kardeşlerin antrenörü Ercan Aldemir de yaptığı açıklamada, ikiz sporcuların birbirleriyle rekabet ederek geliştiklerine vurgu yaparak, "Hedefleri şu anda Avrupa Şampiyonası. Milli takım seçmelerini başarıyla geçeceklerine ve Avrupa'da da altın madalya kazanacaklarına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Yorumlar