İsrail askerleri, İsrailli aktivistlere saldırdı

El Halil'de Filistinlilerin de destek verdiği gösteride bir aktivistin İsrail askerleri tarafından darbedildiği anlara ilişkin görüntüler basında yer aldı

Google Haberlere Abone ol
İsrail askerleri, İsrailli aktivistlere saldırdı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde yerleşim politikalarını protesto eden solcu İsrailli aktivistleri darbetti.

Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde toplanan solcu İsrailli bazı aktivistler, İsrail'in yasa dışı yerleşim politikalarını protesto etti.

Bölgedeki İsrail askerlerinden biri, El Halil'de gösteri yapan solcu aktivistlerden birini yere düşürerek yumrukladı.

Solcu İsrailli aktivistin darbedildiği anlara ilişkin görüntüler, İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın da aralarında bulunduğu yerel basında yayınlandı.

Görüntülerde ayrıca İsrailli askerlerden birinin üniformasında, kafatası işaretinin yanında İngilizce yazılmış "Bir kurşun bir ölüm. Pişmanlık yok, ben karar veririm" ifadeleri yer alıyor. İsrailli asker, gösterici grupla birlikte hareket eden İsa Amr isimli Filistinli aktivistin üzerine yürüyerek, "Aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir (Kamu Güvenlik Bakanı olunca işler değişecek) buraya düzen getirecek ve şu anda senin yaptıklarının hepsine son verecek. Burada kanun benim ve senin de kanuna karşı çıktığını söylüyorum." sözlerini sarf etti.

KAN televizyonu, İsrail vatandaşı solcu aktiviste yumruk atan askerin açığa alındığını ve üniformasında kafatası işaretini taşıyan asker hakkındaki işlemlerin de sürdüğünü aktardı.

Konuyla ilgili İsrail ordusundan ise henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail’de 1 Kasım seçimlerinden zaferle ayrılan Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, yeni hükümette makamların paylaştırılması konusunda Ben-Gvir’in liderlik ettiği Yahudi Gücü partisiyle anlaşmaya varmıştı.

Mescid-i Aksa baskınları gibi provokatif eylemleri ile tanınan Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerini teşvik etmesiyle biliniyor.

Yorumlar