İsrail 8 kişilik bir aileyi katletti

İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın ara buluculuğunda 14 Kasım'da ateşkes ilan edilmesine rağmen İsrail ordusu hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısında bir aileden 8 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail 8 kişilik bir aileyi katletti

İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları Gazze'de bazı hedeflere hava saldırıları düzenledi. İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın ara buluculuğunda 14 Kasım'da ateşkes ilan edilmişti.

İslami Cihad, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile 14 Kasım sabahı yerel saatle 05.00'ten itibaren geçerli olmak üzere ateşkese varıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusu, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'ın askeri kanadının kullandığı bir kompleksin yanı sıra yer altındaki bir altyapının da aralarında bulunduğu bazı hedefleri vurduğunu duyurdu.

8 KİŞİLİK AİLEYİ YOK ETTİLER

İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları Çarşamba gecesi Gazze'nin Deyr Belah bölgesine düzenlenen saldırıda "hata yapıldığını" itiraf etti. Kimliği açıklanmayan Savunma Bakanlığı yetkilisi, hedef alınan binanın boş olduğunu "düşündüklerini" söylerken, İsrail ordusu olayla ilgili soruşturma başlattı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, saldırının hedefinde İslami Cihad'ın önde gelen komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika'nın olduğunu söylese de saldırının yaşandığı bölge sakinleri bunu reddetti.

SEVARİKA AİLESİ KATLEDİLDİ

Haaretz'e konuşan bölge sakinleri, hedef alınan ailenin çok fakir olduğunu ve İslami Cihad ile bağlantısının olmadığını kaydetti. İsrail ordusu, 13 Kasım'da Deyr Belah bölgesinde bir barakaya hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda Sevarika ailesinden 5'i çocuk 8 kişi yaşamını yitirmişti.

İsrailli yetkililer, saldırının hedefinde İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen komutanlarından Resmi Ebu Melhus es-Sevarika'nın olduğunu açıklamıştı. 12 Kasım sabahı başlayan İsrail saldırıları sonucu Gazze'de, 34 Filistinli hayatını kaybetmiş, 110 Filistinli yaralanmıştı.

Yorumlar